REGIO – Sabrina Lenders stapt naar Scherpenheuvel voor het goede doel.

REGIO – Sabrina Lenders stapt naar Scherpenheuvel voor het goede doel.

Wandeltocht
 

Van 30 mei tot en met 2 juni zal Sabrina Lenders uit Itterbeek (Dilbeek) wandelen van Itterbeek naar Scherpenheuvel voor het goede doel.Haar gekozen goede doel is de vzw Demiclowns.

Demiclowns vzw is een jong, sociaal – maatschappelijke onderneming die psychische zorg aanbiedt voor personen met dementie en hun omgeving.Dementie ligt ons nauw aan het hart. We weten wat het is om niet meer herkend te worden.”Naast de passie voor het vak, werden Lore en Lara zelf geconfronteerd met dementie. Hun beide oma’s werden getroffen door de ziekte.

Ik vind het moeilijk om te zien hoe mijn oma niet meer aangesproken wordt op haar rol van lieve, zorgzame huisvrouw.” Dementie is één van de grootste uitdagingen van de toekomst. Demiclowns vzw biedt een innovatief antwoord op deze uitdaging. Demiclowns biedt therapeutische zorg vanuit de rol van clown aan personen met dementie.

Onze eerste ervaring in het werk als demiclown sloeg in als een bom, sindsdien zijn we niet meer gestopt.“ Sinds begin 2016 werd Demiclowns vzw opgericht. Op die manier kan ons vak echt uitgedragen worden op grotere schaal.

We hopen dat we zelf nooit de diagnose krijgen, maar als dit gebeurd willen we graag dat er een Demiclown op bezoek komt die ons onze waardigheid teruggeeft.

Ze is momenteel zelf bezig aan een intensieve opleidingen tot contactclown alsook zorgclown bij mensen met dementie. Deze opleiding volgt ze bij de vzw Demiclowns en bij Clownsense.

Sabrina hoopt zo snel mogelijk zelf aan het werk te kunnen gaan als contactclown zowel bij mensen met dementie alsook bij kinderen in ziekenhuizen en bij mensen met een beperking.
Deze wandeltocht zal van start gaan op 30 mei 2019 om 6u15 te Kapelle op den Bos. “31 mei 2019 zal ze om 6u15 vertrekken vanuit Kapelle op den Bos richting Tremelo via Mechelen

1 juni neem ik een rustdag te Tremelo en 2 juni vertrek ik terug om 6u15 voor mijn laatste kilometers richting Scherpenheuvel.Daar hoop ik toe te komen in de late namiddag” Aldus Sabrina.

Wie Sabrina wil volgen kan dat doen via Instagram en Facebook.

Wie haar wil komen aanmoedigen en zelfs mee komen stappen kan haar van punt A tot Z volgen via de website van Loctome.com, kies English, Live en zoom uit op België en klik op de voetjes van Sabrina Lenders. Verder is Sabrina op zoek naar veel sponsors en zou graag willen beroep doen op iedereen om haar hierbij te helpen en ook om te laten zien aan heel Vlaams-Brabant waarmee ze bezig is.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief