REGIO - Eerstezondagsambassadeurs houden opendeur op 2 juni

REGIO - Eerstezondagsambassadeurs houden opendeur op 2 juni

Banner_ambassadeurs_2
 

Proeven, beleven, genieten... De Eerstezondagsambassadeurs, dat zijn de opendeurdagen van Pajotse producenten die met het Pajottenlands streekmerk werken en dat op de eerste zondag van bepaalde maanden. Komende zondag, op 2 juni, kan je opnieuw bij een aantal onder hen terecht. 

Laat je inspireren door onze ambassadeurs die met veel goesting de vele smaken en kleuren van deze streek vertegenwoordigen. Op 2 juni kan je terecht bij:  

 

Fruit Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5, Gooik

Bij Luc en Lea kan je terecht van 13 tot 18u. Neem een kijkje bij de aardbeien- en kiwibesteelt en leer bij over appelen- en perenkweek. Of bezoek het bedrijf tijdens Rondje Bruegelen!

billens.luc@skynet.be 

 

Imker Frans Vanden Bosch,Tweekapellenstraat 11, Herfelingen

Frans is gepassioneerd door het imkeren en zal je met zijn meer dan 40 jaar ervaring helemaal warm maken voor de bijtjes. Van 10u tot 18u houdt hij een opendeurdag, met proevertjes van de honing. 

fransvandenbosch@skynet.be 

 

Fruitburght Demeulemeester, Burght 27, Bever

Bezoek het fruitbedrijf van Patrick en Margaret tussen 13 en 18u en ontdek hoe ze werken rond hun appelen- en perenteelt. Ook de verwerking van vrucht tot fruitsap komt aan bod. Geniet daarna op hun terras van hun fruitsappen of een ander Pajots drankje.

demeulemeester27@skynet.be 

 

Geuzestekerij De Cam, Dorpsstraat 67A, Gooik

Rondleiding door Karel in de geuzestekerij. Luister er naar het verhaal van geuze steken, mengen en bottelen. Je ontdekt die pure passie van 15 tot 17u.

goddeaukarel@gmail.com 

 

De Heetveldemolen, Munkbaan 1, Tollembeek

Met hart en ziel zorgen Hubert, Monique en een aantal vrijwilligers voor dit Pajotse erfgoed.

Je kan er terecht van 13 tot 17u voor de verkoop van bloem en meel van lokale granen, geteeld door Pajotse boeren en gemalen tussen de molenstenen met waterkracht. Tip: vanaf 26 mei tot eind september kan je er elke zondag van 13 tot 17u terecht voor de verkoop van hun bloem en een gezellig drankje bij Bar Richard!

www.heetveldemolen.be - monique.vanongevalle@skynet.be 

 

Huis Vossen, Alfred Algoetstraat 2, Lennik

Proef het Lenniks Poireke, zowel het likeurtje als de praline, bij Huis Vossen. De praline is een samenwerking met onze ambassadeur Valentino uit Schepdaal. 

www.huisvossen.be - info@huisvossen.be   

 

Microbrouwerij 4Pajot, Konijnestraat 86, Vlezenbeek

Ga tussen 14 en 18u op bezoek bij brouwer Raymond die je zal uitleggen hoe hij met veel liefde en geduld tot de beste biertjes komt.  Je proeft er de 4Pajotbieren, zoals Wutte Mie, Stoute Miel en zelfs het Bruegels FietsFeestbier. En praat met de brouwer over een eigen biertje, voor een speciale gelegenheid of gewoon voor de ervaring. Bij 4Pajot staat het plezier van artisanaal brouwen centraal!

www.4pajot.be - raymond@4pajot.be  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 okt 2019
Roger Swalens | 27 sep 2019

archief