REGIO - In de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen op 14,15 en 16 juni

REGIO - In de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen op 14,15 en 16 juni

Auto
 

Op 14, 15 en 16 juni komen liefhebbers van archeologie bijzonder aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Vlaamse ‘Archeologiedagen’. Meer dan 50 organisatoren zorgen voor een aanbod van 90 activiteiten voor een breed publiek. In Vlaams-Brabant staan er zo’n 20 activiteiten in 10 gemeenten op het programma. Vorig jaar telde de eerste editie van de Archeologiedagen zo’n 6.000 deelnemers die tijdens 68 activiteiten van archeologie proefden. Voor deze tweede editie is het aanbod er duidelijk op vooruit gegaan.

 

De Vlaamse provincies, de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum voor Vlaamse Archeologie bundelen dan ook voor het eerst hun krachten om het draagvlak voor archeologie in Vlaanderen te versterken. Het resultaat is alvast een gevarieerd en mooi gespreid aanbod. Ook nu namen vele archeologen, musea, lokale verenigingen en liefhebbers het initiatief om een programma uit te werken voor het grote publiek.

 

De teller staat vandaag op 92 activiteiten, waarvan een 20-tal in Vlaams-Brabant en meer bepaald in Asse, Dilbeek, Grimbergen, Haacht, Kortenberg, Landen, Leuven, Oud-Heverlee, Rotselaar en Sint-Pieters-Leeuw. In het aanbod zitten workshops, rondleidingen, speurtochten, wandelingen, lezingen, activiteiten voor scholen en open dagen met bijzondere aandacht voor de families. Niet minder dan 11 van deze activiteiten zijn afgestemd op deze doelgroep.

 

Unieke kans om Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant te bezoeken

 

In het programma van de Archeologiedagen neemt het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant een bijzondere plaats in. Dit erkend depot verhuist naar den nieuwe gerenoveerde Loods 68 op de PIVO-site in Asse. Je kan tijdens de Archeologiedagen kennis te maken met deze locatie en de werking van een anders niet toegankelijk depot.  Op  vrijdag 14 juni kan men van 8 tot 9.30 uur het depot bezoeken (met ontbijt). Op zaterdag 15 juni leidt de depotbeheerder geïnteresseerden rond van 11 tot 12 uur. Een klas uit het 6de leerjaar in Zellik neemt op vrijdag 14 juni ook deel aan een aantal workshops in het depot.

 

Alle info op http://www.archeologiedagen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief