REGIO - De Ronde op het dak van Lindemans, de brouwer uit Vlezenbeek

REGIO - De Ronde op het dak van Lindemans, de brouwer uit Vlezenbeek

Lindemans
 

Brouwerij Lindemans pakt uit met gigantische bierbakkenconstructie ter gelegenheid van de Tour de France.Op 6 juli passeert de Tour de France  langs Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. Ter gelegenheid van deze unieke gebeurtenis creëerde Lindemans een heuse bierbakkenconstructie op het dak van de brouwerij: 'Santé Eddy'.

En dat in het teken van de Grand Départ in Brussel voor de 50ste verjaardag van de 1ste Tourzege van Eddy Merckx in 1969.

 Op het dak is ook de wellicht grootste hoge bi ter wereld te zien, een historisch fietsmodel gekenmerkt door een heel groot voorwiel en een heel klein achterwiel. Het grootste 'bierbak-wiel' heeft een diameter van maar liefst 25m! De volledige constructie is 100mx50m groot.

 Wie wil kan op de Facebookpagina van Brouwerij Lindemans een gokje wagen over het aantal gebruikte bierbakken voor dit grootse project. (https://www.facebook.com/Lindemansbrouwerij/)

 Lindemans Lambic Tour

 Met de hoge constructie op het dak verwijst de brouwerij ook naar de 4de editie van de 'Lindemans Lambic Tour' die zal doorgaan op autoloze zondag op 22 september 2019. Dan organiseert Lindemans een fietstocht van zo’n 40 km tussen het centrum van Brussel en de brouwerij. Op die dag zijn, net zoals vorig jaar, levensechte hoge bi's te bezichtigen.

Over Lindemans Brewery

Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in Vlezenbeek: een dorp in het hart van het Pajottenland. Het kleine Vlezenbeek heeft een grote troef: het beschikt over een uitzonderlijke microflora. De lucht is doordrongen van honderden specifieke wilde gisten, met als meest gekende de Brettanomyces Bruxellensis en de Brettanomyces Lambicus. Deze unieke micro-organismen geven lambiekbrouwerij Lindemans de kans om bier te brouwen volgens een uitzonderlijke methode: de spontane gisting. De familie Lindemans is de ambachtelijke brouwprocessen altijd trouw gebleven. Met 45 medewerkers –allemaal deel van de familie- wordt er hard gebouwd aan (inter)nationaal succes.

 Lindemans groeide uit tot een gevestigde waarde in de internationale bierwereld: de brouwerij is inmiddels de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij. In 2017 produceerde Lindemans ruim 105.000 hectoliter. 63% van de productie wordt geëxporteerd naar een 45-tal landen waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Rusland, China en Japan. De voorbije jaren nam de verkoop aan het buitenland fors toe.

 Ook de jury’s van talrijke internationale bierfestivals en –verkiezingen weten de Lindemans-bieren te waarderen. Getuige daarvan de talrijke onderscheidingen die hen de voorbije jaren vielen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief