REGIO/BEERSEL - 3 Fonteinen wil je Schaarbeekse Krieken

REGIO/BEERSEL - 3 Fonteinen wil je Schaarbeekse Krieken

3_fonteinen
 
Schaarbeekse
 

Deze zomer is - wederom - van de Schaarbeekse Kriek! Met een wispelturig voorjaar achter de rug zet Brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel gedreven haar zoektocht naar de Schaarbeekse Kriek voort.

Armand Debelder was de eerste lambikbrouwer / geuzesteker die begin van de jaren 2000 terug versgeplukte lokale Schaarbeekse Krieken gebruikte om te laten macereren op de fijnste jonge lambik. "Tot op vandaag volgen we nog steeds hetzelfde procédé zoals vanouds door Gaston & Armand werd toegepast: één jaar maceratie van één kilo krieken per liter jonge lambik waarna we assembleren met zachte lambik en bottelen. Het eindresultaat is een zeer fijne Kriek, die naar natuurlijke Pinot Noir-wijnen neigt en met nog steeds 350 gram fruit per liter.

Na enkele zeer succesvolle oogstseizoenen – waarvan de zomer van 2018 een absoluut hoogtepunt vormde – zetten we ook dit jaar opnieuw in op lokale, handgeplukte Schaarbeekse Krieken. Niet alleen kruipen wij met het 3 Fonteinen-team weer gezamenlijk den kriekelaar in, we krijgen bovendien de enthousiaste ondersteuning van een 60-tal families uit het Pajottenland, die zo mee een schone traditie van gezamenlijke pluk levendig houden.

Daarnaast kweken we momenteel een 300-tal wilde Schaarbeekse Krieken op om nadien als plantgoed uit te kunnen delen aan geïnteresseerden in het aanplanten van Schaarbeekse Kriekelaren. Zodat we hopelijk op een dag Oude Kriek op basis van de Schaarbeekse Kriek weer tot de standaard kunnen maken…

Oproep! Via deze weg doen wij dan ook graag een warme oproep aan iedereen:

· met Schaarbeekse Kriekelaars om de rijpe krieken te (laten) plukken en de opbrengst binnen te brengen. We betalen een mooie prijs per kilo geplukte Schaarbeekse krieken;

· met interesse om enkele boompjes aan te planten, op te kweken en in de toekomst te plukken;

· met vrije gronden en interesse om in overleg een aanplantingsplan uit te werken;

Voor al uw vragen of andere opmerkingen kan u steeds terecht op schaarbeeksekriek@3fonteinen.be of op 0473/79.02.69

Alvast bedankt vanwege het hele team van Brouwerij 3 Fonteinen!" luidt de heldere boodschap van het 3 Fonteinen team: Armand Aurélie Christine Diego Emelie Gaëtan Jacques Jonas & Jonas Karlien Lucas Michaël Nicolas Robin Rowald Sara Senne Vincent Werner Yves.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief