REGIO - De herbruikbare zakjes van Colruyt zijn er

REGIO - De herbruikbare zakjes van Colruyt zijn er

Colruyt_agf
Herbruikbare zakjes alom bij Colruyt
 
Colruyt  start nationale uitrol van herbruikbare zakjes op 9 oktober.De komende weken stelt Colruyt Group alles in het werk om van het herbruikbare zakje voor groenten en fruit vanaf 2020 een vaste gewoonte te maken.

Vanaf 9 oktober 2019 begint de groep met de nationale uitrol van de zakjes, voortbouwend op de lessen die getrokken werden uit de pilootfase in 51 winkels. De pilootwinkels, waaronder alle vestigingen van Bio-Planet, vervingen al eerder hun eenmalige plastic zakjes in de groenten- en fruitafdeling door een alternatief dat tot honderd keer hergebruikt kan worden. Om de omschakeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, krijgen alle Xtra-klanten een gratis set van vijf zakjes bij aankoop van groenten en fruit in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, OKay en OKay Compact.
 
De actie loopt tot en met 1 januari 2020 en wordt ondersteund met een communicatiecampagne die focust op de voordelen van hergebruik. Er komen ook tips om van het hergebruik zo snel mogelijk een nieuwe reflex te maken, zodat iedereen uiteindelijk bijdraagt aan een beter milieu. Colruyt Group stopt definitief met eenmalige plastic zakjes in alle 579 voedingswinkels op 2 januari 2020.

Colruyt Group engageert zich om zijn klanten te ondersteunen tijdens deze belangrijke omschakeling

 Verfijning na de pilootfase

In de pilootfase vanaf 19 juni werden de plastic zakjes uit de groenten- en fruitafdelingen van alle Bio-Planet-winkels verwijderd. Hetzelfde gebeurde in een twintigtal winkels van Colruyt, OKay, OKay Compact en Spar Colruyt Group in de omgeving van Lier, Kortrijk, Bergen en Dinant. De Xtra-klanten van die winkels kregen toen een gratis set van vijf herbruikbare zakjes bij aankoop van groenten of fruit.

Christophe Dehandschutter, verkoopdirecteur van Colruyt en projectverantwoordelijke: “Onze klanten onthaalden de herbruikbare zakjes bijzonder goed. Dat illustreert hun motivatie en die van onze medewerkers om actief bij te dragen aan de ecologische transitie. Bewijs daarvan is dat we geen enkel negatief effect zagen op de verkoop van groenten en fruit in onze pilootwinkels. Daarnaast bleken de herbruikbare zakjes ook in trek in de winkels die niet in de pilootfase zaten. Ten slotte hebben we veel positieve reacties gekregen in de winkels zelf, bij onze klantendienst en op sociale media. Op basis van die feedback hebben we onze communicatie, werkmethodes en timing voor de nationale uitrol verder verfijnd. Zo willen we echt alles in stelling brengen om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

5 gratis herbruikbare zakjes

De nationale uitrol begint op 9 oktober. Vanaf dan krijgen alle Xtra-klanten die groenten of fruit aankopen bij Colruyt, Spar en OKay een set van vijf herbruikbare zakjes aangeboden. Dit aanbod geldt tot 1 januari 2020, ook voor de klanten die er eerder al gebruik van maakten in een pilootwinkel. “Vandaag zijn er al zowat 2,7 miljoen herbruikbare zakjes in omloop, flink meer dan in onze meest optimistische scenario’s”, legt Christophe Dehandschutter uit. De plastic zakjes verdwijnen op 2 januari 2020 definitief uit de groenten- en fruitafdelingen van alle voedingswinkels van Colruyt Group. Dat zal op jaarbasis een besparing van 150 miljoen plastic zakjes opleveren. “Hoewel we helemaal voorbereid zijn op de vervanging van de plastic zakjes hebben we beslist de definitieve transitie toch na de drukke eindejaarperiode te doen”, besluit Christophe Dehandschutter. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 jun 2020
Roger Swalens | 10 jun 2020

archief