Werken aan brug Panoramastraat (R0): hinder voor lokaal verkeer en bezoekers Heizel (Parking C)

C21

Werken aan brug Panoramastraat (R0): hinder voor lokaal verkeer en bezoekers Heizel (Parking C)

0cfb1303-9496-4f5e-8476-d891e8d75fc3
Kaart: omleiding in beide richtingen tijdens de afsluiting van het brugdeel Panoramastraat (11/10 tot 15/11) in de eerste fase van de werken
 

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewestwegen en autosnelwegen, start op 11 oktober met het vervangen van de brugleuningen aan de Panoramastraat. De werken nemen in totaal ongeveer twee maanden in beslag. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, zal de aannemer de werken in twee fasen van telkens een maand uitvoeren.  

De brug over de ring op deze locatie bestaat eigenlijk uit drie aparte bruggen. Een ervan ligt in het verlengde van de Panoramastraat en fungeert als verbinding voor het lokale verkeer tussen Wemmel en Brussel (Laken), de twee andere zijn verbonden met de afrit “Romeinse Steenweg” (nr. 7a) en de oprit “Wemmel” (nr. 8) van de Brusselse ring (R0).

Eerste fase: hinder voor lokaal verkeer en voor verkeer vanuit Heizel (Parking C) naar buitenring (R0)

Tijdens de eerste fase wordt de brug van de Panoramastraat een maand volledig afgesloten voor het verkeer. Het lokale verkeer dat deze brug normaal gezien gebruikt om zich te verplaatsen tussen Wemmel en Laken, zal al die tijd onderstaande omleiding moeten volgen.
Ook tijdens de eerste fase, zal er op de brug die het verkeer dat van de Heizel (Parking C)  komt naar de buitenring (richting Groot-Bijgaarden / Bergen) leidt, een rijstrook afgesloten worden. 

Tweede fase: hinder voor verkeer van buitenring (R0) naar Heizel (Parking C)

Tijdens de tweede fase zullen de afzettingen van de eerste fase (zie hierboven) opgeheven worden, maar zal er op de brug die het verkeer dat van de buitenring komt en in de richting van de Heizel (Parking C) of de Romeinse Steenweg rijdt, een rijstrook afgesloten worden. M.a.w. tijdens de tweede fase zal het verkeer dat van de buitenring naar de Heizel of naar de Romeinse Steenweg rijdt over een rijstrook minder beschikken. 

De aannemer zal bij grote evenementen die ‘s avonds op de Heizel plaatsvinden, de inrichting van de werf zodanig aanpassen dat het verkeer toch nog zo vlot mogelijk kan binnen- en buitenrijden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 03 jun 2021

archief