Royal Cureghem Sportief fietst opnieuw in het paars

Dsc_0947_49437957806_o
De ploeg werd voorgesteld met de nieuwe outfit. Foto © Jo Groenevinger.

Toen Cureghem Sportief, op 18 november 1911, werd gesticht werd er ook beslist dat de clubkleuren paars en zwart zouden zijn. Voorzitter Marc Hindrijckx doet het verhaal.

Decennialang waren onze renners dan ook te bewonderen in hun paarse trui met zwarte boorden. Later kwam er een witte horizontale balk bij als sponsorruimte. Vanaf 1987 tot en met vorig jaar werd er gekoerst in de kleuren van onze sponsors. Maar in 2020 keert Royal Curerghem Sportief terug naar zijn roots. Onze renners zullen opnieuw in onze paars-zwarte clubkleuren de baan optrekken.

Ook in verband met onze renners keren we terug naar de bron en willen we de jeugd uit de regio de kans bieden om hun geliefkoosde sport te laten beoefenen in clubverband. Maar liefst 21 nieuwe renners kwamen onze rangen vervoegen, waaronder een paar oudgedienden die terugkeerden naar hun vertrouwde stal.

Vier renners uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vonden ook de weg naar Cureghem Sportief. Toen ik vorig jaar, naar aanleiding van de start van de Ronde van Frankrijk, te gast was bij radio Bruzz, werd me de vraag gesteld “of er door de tourstart in onze hoofdstad soms jongeren zouden worden aangezet om het als renner te proberen”. Wel, drie renners uit Anderlecht en één uit Molenbeek zullen dit jaar debuteren bij onze club. Een gevolg van de tourstart in Brussel?

Sportief leggen we onze renners geen enkele druk op. Ze krijgen alle kansen om, in een familiale sfeer, te leren en te groeien als renner. Ook kunnen we rekenen op een trouw team van medewerkers, zowel op sportief vlak als bij ons eetfestijn. Echt een heel toffe groep om mee samen te werken.

Ook een dikke pluim aan onze ploegleiding van de nieuwelingen, die voor het tweede jaar op rij, een Cureghem Sportief renner een podiumplaats zagen behalen op het kampioenschap van België op de weg. En dit telkens met streekrenners die hun eerste stappen in de wielersport bij onze club hebben gezet. Renners van eigen kweek!