Provincie Vlaams-Brabant neemt maatregelen tegen coronavirus

Provincie Vlaams-Brabant neemt maatregelen tegen coronavirus

Unknown-4
 

De provincie Vlaams-Brabant nam maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken. De dienstverlening naar de burgers blijft zo goed mogelijk behouden. Zo blijven de provinciedomeinen open voor individuele recreatie en blijven de veiligheidslessen in het PIVO plaatsvinden. De drie provinciale scholen in Leuven en Tienen volgen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Maar alle evenementen tot en met 10 april worden afgelast.

“Er is geen reden tot paniek”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Maar het is essentieel dat iedereen de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad opvolgt. Daarenboven hebben we specifieke maatregelen genomen, zowel voor onze werking als voor ons personeel”.

Alle evenementen, die de provincie Vlaams-Brabant, organiseert worden tot en met 10 april afgelast. Het vergadercentrum in het Provinciehuis sluit zijn deuren.
De onthaalbalies blijven iedere werkdag open van 8.30 tot 17 uur.

De provinciedomeinen Het Vinne in Zoutleeuw, Halve Maan in Diest Kessel-Lo in Leuven, Huizingen in Beersel blijven open voor individuele recreatie.
Het Sven Nys Cycling Center in Baal en het Belevingscentrum ‘14’-18 in Tildonk sluiten hun deuren voor bezoekers.

De provinciale scholen De Wijnpers in Leuven, PISO en De Sterretjes in Tienen schorten de lessen op tot en met 3 april. Ze zorgen wel voor opvang van de leerlingen.
De veiligheidsopleidingen voor politie, brandweer en dringende geneeskundige hulp in het PIVO in Asse moeten blijven doorgaan.

De provincie Vlaams-Brabant breidt de mogelijkheid tot thuiswerken uit. Zo wordt het thuiswerk niet langer beperkt tot 1 dag per week. Vergaderingen in en buitenshuis worden beperkt in de mate van het mogelijke.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief