Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor phishing mails

C21

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor phishing mails

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_00
 

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. ‘We kregen al van een tiental mensen hierover een melding’, klinkt het.

In heel Vlaanderen circuleren er momenteel phishing mails waarin de bestemmelingen valselijk worden voorgehouden dat ze in aanmerking komen voor een energiepremie bij het Energiehuis in hun gemeente. Wie die premie wil ontvangen, moet zogezegd enkel zijn of haar rekeningnummer bevestigen en enkele persoonlijke gegevens meedelen.

Vanuit het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) wordt opgeroepen om hier absoluut niet op in te gaan. ‘Een officiële instantie zoals de Vlaamse overheid of een energiehuis zal nooit via e-mail, sms, of telefoon vragen naar een wachtwoord, bankgegevens of andere persoonlijke en gevoelige gegevens’, klinkt het.

Ook verschillende inwoners uit de regio Halle-Vilvoorde, het werkingsgebied van Energiehuis, kregen al zo’n frauduleuze e-mail binnen. ‘Wij werden hierover al door een tiental mensen gecontacteerd. Het is goed dat de mensen alert zijn’, vertelt Ine Renson, projectverantwoordelijke bij Energiehuis 3Wplus. ‘We roepen iedereen op om zeer aandachtig te zijn. Omdat de mailberichten goed opgesteld, kunnen ze betrouwbaar overkomen. De moeilijkheid is dat de phishing mails vanuit verschillende e- mailadressen worden gestuurd. We kunnen dus niet waarschuwen voor een bepaalde type van mailadres.’

Wie een (vermoedelijk) vals bericht heeft ontvangen, wordt gevraagd om die door te sturen naar verdacht@safeonweb.be .  Safeonweb.be scant het bericht automatisch op kwaadaardige inhoud. Als de links of bijlagen schadelijk zijn, worden die doorgegeven aan de leveranciers van internetbrowsers, die de schadelijke inhoud kunnen blokkeren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 07 feb 2023
Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023

archief