Gueuzerie Tilquin organiseert British Beer Festival

C21

Gueuzerie Tilquin organiseert British Beer Festival

Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_15
 

Na de annulering van 2020 is de Gueuzerie Tilquin blij om opnieuw haar British Beer Festival + Fruit Extravaganza te organiseren tijdens het weekend van 29 en 30 april. Twee dagen voor een uniek evenement om de beste Engelse brouwers te ontdekken die elk 5 tot 6 van hun beste bieren zullen voorstellen. De Gueuzerie Tilquin zal het evenement aangrijpen om drie nieuwe gueuzes van haar nieuwe Family Tree Project voor te stellen: de Oude Gueuzes Tilquin - Cuvées Jean-Paul, Marie-Catherine en Paul.

De gelijknamige gueuzerie, die in 2009 werd opgericht door de vastberaden en gepassioneerde Pierre Tilquin, maakte al snel naam. En met reden: de eerste en enige geuzestekerij in Wallonië, zo genoemd vanwege de bijzondere aard van de productie. Pierre Tilquin is namelijk geen brouwer, maar een "geuzesteker". De vers gebrouwen wort wordt gekocht bij verschillende producenten uit de streek (Pajottenland en Brussel) en in eiken vaten gedaan om gedurende 1, 2 of 3 jaar te gisten en te rijpen. De aldus verkregen lambieken wordt vóór het bottelen gemengd tot geuze. Daarna volgt een hergisting van enkele maanden in de fles alvorens op de markt te worden gebracht.

 

Niet tevreden met het produceren van zijn eigen gueuzes, kwam Pierre in de loop van zijn ontmoetingen op het idee om een festival van Engelse bieren te organiseren. De laatste twee edities van het "Tilquin English Beer Festival" in 2016 en 2018 trokken telkens meer dan 1200 bezoekers gedurende twee dagen. Een goede reden om het dit jaar opnieuw te doen, na de afgelasting van 2020. Niet minder dan 8 Engelse brouwers zijn het hele weekend van 29 en 30 april aanwezig om in totaal46 verschillende bieren aan te bieden aan amateurs en andere zythologen in de dop.

 

De volgende brouwerijen zullen aanwezig zijn : The Kernel Brewery (London), Burning Sky Brewery (Firle, East Sussex), Moor Beer Co (Bristol, Gloucestershire), Braybrooke Beer Co (Market Harborough, Leicestershire), Anspach & Hobday (London, Croydon), Donzoko (Leith, Edinburgh), Newbarns (Leith, Edinburgh), Marble (Manchester).

 

Dit is een gelegenheid voor het grote publiek om de indrukwekkende evolutie van de Engelse brouwerijsector en haar enorme diversiteit te zien. Verre van de vlakke en lauwe bieren die in de ergste clichés uit het verleden werden afgeschilderd, vindt men hier, naast pale ales, bitters, milds, diverse lagers (kellers, helles, pils), IPA's, stouts, porters, seizoensbieren, enz... . Een echt festival, in elke zin van het woord. Genoeg om meer dan één persoon te laten schuimen!

 

Naast de bieren van deze gerenommeerde gasten en een ruime keuze aan fruitige lambiek van de tap, zal Gueuzerie Tilquin van de gelegenheid gebruik maken om haar gloednieuwe Family Tree Projectvoor te stellen, dat tot doel heeft voor elk lid van de Tilquin-familieboom een unieke geuze te creëren, met een toenemend aandeel 3-jaar oude lambiek voor de mannen en een toenemend aandeel 2-jaar oude lambiek voor de vrouwen.

 

In de toekomst zullen niet minder dan 20 cuvées worden gecreëerd. Met andere woorden, er is genoeg om Pierre de rest van zijn carrière bij te staan. Dit is een originele manier om hulde te brengen aan de voorouders van de familie Tilquin (die allen afkomstig zijn uit het dorp Pesche, nabij Couvin). Het is de bedoeling sommige cuvées permanent in het gamma te houden, zoals de Cuvées Jean-Paul en Paul. Andere zullen slechts één keer gemengd worden.

Tijdens dit weekend worden drie uitzonderlijke geuzes voorgesteld, allemaal samengesteld door telkens de beste beschikbare lambieken te kiezen: de Oude Geuze Tilquin - Cuvée Jean-Paul (2 jaar gerijpt op fles) en de Oude Geuze Tilquin - Cuvée Marie-Catherine (1 jaar gerijpt op fles), gemengd ter ere van Jean-Paul en Marie-Catherine, de ouders van Pierre Tilquin, en de Oude Geuze Tilquin - Cuvée Paul (1 jaar gerijpt op fles), gemengd ter ere van zijn grootvader.

 

Kleine catering ter plaatse (foodtrucks Fish & Chips en Wraps). Rondleidingen van de stekerij gedurende het hele weekend. Springkasteel voor de kinderen.

 

Tilquin British Beer Festival 2023 + Fruit Extravaganza

 

29 en 30 april 2023

 

Toegang 25 euro (ingang + armband + 15 cl glas + bierlijst + 6 jetons) –geldig voor de 2 dagen

 

Gueuzerie Tilquin

Chaussée Maïeur Habils, 110

1430 Bierk (Rebecq)

 

Voor het comfort van iedereen, regelmatige pendeldiensten van het station van Edingen naar het festival.

Meer info op de Facebook-pagina van het festival of op de website van Gueuzerie Tilquin

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief