Bezoek de Boer bundelt bezoekboerderijen en hoeve- en streekijsadressen n onze provincie

C21

Bezoek de Boer bundelt bezoekboerderijen en hoeve- en streekijsadressen n onze provincie

Scherm__afbeelding_2023-05-02_om_15
 

De provincie Vlaams-Brabant lanceert de nieuwe website ‘Bezoek de Boer’. Deze website bundelt het bestaande aanbod van de provinciale netwerken Boeren met Klasse en Tour de Crème. Men vindt er meer dan honderd land- en tuinbouwers die, na afspraak, hun deuren openzetten voor groepsbezoeken en klasuitstappen. En Tour de Crème bundelt twintig adressen waar de bezoeker hoeve- of streekijs kan eten.

Op bezoek bij boeren met klasse
De website ‘Bezoek de Boer’ is het digitale alternatief voor de kaart Boeren met Klasse.
​“In een tijd dat iedereen de smartphone binnen handbereik heeft, is een website een logische keuze. Deze is ook gebruiksvriendelijker dan een grote kaart. Boerderijbezoeken zijn niet alleen educatief. Ze zorgen er ook voor dat mensen terug voeling krijgen met de boer uit de buurt. Sommige bedrijven bieden eveneens ruimte aan voor vergaderingen, verjaardagsfeestjes en teambuildingactiviteiten. Soms kan je er zelfs blijven overnachten”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
Hoeve-ijsjes met Tour de Crème
Ook Tour de Crème, dat loopt van 1 mei tot 30 september, vindt men op de website terug. 
“Dit netwerk was nooit zo groot”, voegt gedeputeerde Tom Dehaene eraan toe. “In totaal kan men op twintig plaatsen, verspreid over de provincie, terecht voor hoeve- of streekijs. Dit is gemaakt met melk recht van bij de boer. En nee, de melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. De ideale verkoeling op een zomerse dag. Of na een inspanning want voor elk adresje vind je op de website ook een wandel- en fietsroute terug.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Roger Swalens | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Marc Sluys | 02 feb 2024

archief