Nationaal fietsregister mybike beveiligt met QR-code tegen fietsdiefstal

C21

Nationaal fietsregister mybike beveiligt met QR-code tegen fietsdiefstal

Mtb_foto
 

Met een unieke QR-code beveilig je jouw fiets voortaan nog beter tegen diefstal. Door je te registreren op het online platform van mybike vinden alle lokale politiediensten in het land jouw gegevens voortaan gemakkelijk terug.

Mybike is een online fietsregister, opgericht door de federale overheid en de drie gewesten. Het systeem helpt in de strijd tegen fietsdiefstal, omdat het via een unieke QR-code duidelijk de link aantoont tussen een fiets en de eigenaar. Dit zorgt ervoor dat de politie een gestolen fiets makkelijker kan terugkoppelen aan de eigenaar en het bemoeilijkt de handel in gestolen fietsen.
Digitale upgrade met QR-code
QR-codes in de vorm van een unieke en onverwijderbare sticker zijn de digitale upgrade van het gekende graveersysteem. Op die manier kan elke fietser voortaan zijn fiets laten registeren in het online platform mybike. Hier kan je bijkomende informatie aan toevoegen, zoals foto’s of een aankoopbewijs. Politie en gerechtelijke diensten in heel België kunnen die gegevens inkijken.
Hoe werkt MyBike?
De registratie is gratis
Je registreert je gratis op het online platform van mybike (mybike.belgium.be) via eID of itsme met je rijksregisternummer, je e-mailadres en je adresgegevens.
Is je fiets eerder al gegraveerd? Dan kan je dit nummer toevoegen bij de gegevens op het platform. Daarnaast kan je ook extra info ingeven, zoals de aankoopfactuur, het framenummer of foto’s van je fiets.
Vervolgens krijg je met de post een unieke en onverwijderbare sticker met QR-code die je op je fiets kleeft en die de link legt naar het online fietsregister.
Verkoop je jouw fiets? Dan verhuizen alle gegevens en documenten mee, zodra de nieuwe eigenaar zich hiervoor aanmeldt.
Heb je hulp nodig om je fiets op mybike te registreren? Dan kan je beroep doen op de digiplek-medewerkers. Je vindt alle info hierover op www.halle.be/digiplek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief