BEVER – Ak’cent telt 400 leerlingen

BEVER – Ak’cent telt 400 leerlingen

400ste_leerling_in_ak_cent
Juffrouw Marijke, peuter Jarne Soudan en zijn nieuwe vriendjes - Foto Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke gesubsidieerde basisschool Ak’cent van Bever mocht zopas de 400ste leerling inschrijven. De eer viel te beurt aan Jarne Soudan. Hij is het zoontje van bakkerin  Nathalie Meulenijser en werd geboren in Bever op 31 mei 2007. Momenteel telt de school over haar twee vestigingsplaatsen overigens juist 400 leerlingen waarvan 89 op Akrenbos.

Met slechts iets meer dan 2000 inwoners blijft de schoolbevolking van de gemeenteschool toch gestaag groeien. Eén en ander valt echter te verklaren door de herkomst van de kinderen. Zij komen immers uit 37 verschillende gemeenten met als toppers uiteraard Bever (189), Deux-Acren (37), Bassilly (18) en Bois-de Lessines (16). Verder in de top 10 komen nog Geraardsbergen, Viane, Moerbeke, Galmaarden, Tollembeek, Sint-Pieters-Kapelle en Herne voor. De schoolpopulatie bestaat nagenoeg uit evenveel kinderen met het Nederlands als het Frans als voertaal. De leerkrachten gaan er dan ook prat op dat alle kinderen bij het verlaten van de basisschool, zelfs deze met uitsluitend franstalige ouders, behoorlijke taalresultaten in het Nederlands halen.
 
Sinds een paar maand bestaat het onderwijzend personeel overigens niet meer uitsluitend uit vrouwelijke leerkrachten (45). Directeur Guy Deneyer kreeg immers inmiddels het gezelschap van niet minder dan 3 mannelijke leerkrachten. Zo kan directeur Deneyer thans dan ook samen met de meesters Kevin, Lucas en Nard het mannelijk blazoen van alle eer voorzien in de school.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief