BEVER – Parkeren in Kerckhove

BEVER – Parkeren in Kerckhove

Editiepajot_parkeerproblemen_in_bever_centrum_-_deschuyffeleer__8_
Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_parkeerproblemen_in_bever_centrum_-_deschuyffeleer__2_
 
Editiepajot_parkeerproblemen_in_bever_centrum_-_deschuyffeleer
 
Editiepajot_parkeerproblemen_in_bever_centrum_-_deschuyffeleer__1_
 

Door aan het evenwijdig met de baan afgebakend deel van hun eigendom borden aan te brengen met de officieuze boodschap “verboden te parkeren-privé” zorgt de familie Bauwens-Soen voor heel wat wrevel en verwarring bij de nabijgelegen schoolgemeenschap Ak’cent en bij de klanten van de superette en de apotheek in de buurt.

Bij de herinrichting van Kerckhove als gewestweg werd door de toenmalige overheden, de buurtbewoners en de handelszaken overeengekomen dat aldaar op het bestaand openbaar pleintje parkeerplaatsen zouden worden ingericht. Enige tijd terug echter eiste de familie Bauwens-Soen evenwel het eigendomsrecht van deze parkeerstrook terug op en drong zij bij  de openbare instanties aan op het naleven van een algemeen parkeerverbod. “Aan deze eis kan noch het gemeentebestuur noch het agentschap Wegen en Verkeer tegemoet komen aangezien het hier gaat om een openbaar domein. Reeds meer dan 50 jaar is de betwiste locatie in gebruik als parkingstrook”, aldus burgemeester Luc Deneyer. “Om onenigheid en verdere discussie te vermijden gaan de bevoegde instanties samen met het echtpaar Bauwens-Soen en hun kinderen een afspraak maken om ter plekke en met de medewerking van een landmeter duidelijk de grens tussen privé- en openbaar domein vast te leggen”. De zelf aangebrachte parkeerverbodsignalisatie heeft geen draagkracht en is derhalve niet reglementair.
 
Kerckhove kampt nog met andere parkeerproblemen. Door de engte van de rijbaan blijkt parkeren op de gewestweg niet aangewezen. Dit zou teveel verkeersonveiligheid en ongemak teweegbrengen zeker met de brede landbouwvoertuigen en bussen. Zo zagen de wegbeheerder en het gemeentebestuur zich genoodzaakt er een bijzondere regeling, overigens enig in België, uit te werken. Aan de zijde van de feestzaal Cosmos werd de stoep ingericht als parking met een toegangsverbod voor voetgangers. De voetgangers worden er via zebrapaden naar de overkant van de straat geloodst. Ook is er op enige afstand steeds voldoende parkeergelegenheid in de ruime omgeving van de Plaats.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief