BEVER - Chalet en caravans gaan in vlammen op

BEVER - Chalet en caravans gaan in vlammen op

Editiepajot_brand_akrenbos__2_
Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_brand_akrenbos__4_
foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_brand_akrenbos__9_
 
Editiepajot_brand_akrenbos__20_
Nicole Claesen en buurman Lucky
 
Editiepajot_brand_akrenbos
Foto Deschuyffeleer
 
Een brand legde vrijdagnamiddag een chalet en drie aanpalende caravans in het afgelegen en moeilijk bereikbaar domein Akrenbos in Bever volledig in de as. De oorzaak van de brand dient gezocht in het opvullen van het petroleumreservoir van een bijzetkacheltje. De toegesnelde brandweer kon dank zij haar snel optreden voorkomen dat nog andere verblijven in het domein mee in het vuur zouden opgaan.

Het was even na 13u30 dat de bewoonster van chalet 10, de 65-jarige Nicole Claesen brandalarm sloeg. De brandweerkorpsen van Edingen, Lessen, Geraadsbergen en Soignies snelden onmiddellijk ter plaatse met de nodige tankwagens. “Bij het bijvullen van het petroleumreservoir van het kacheltje is er wat fout gelopen,” vertelt zij. “Eerst was er een steekvlam die ik heb proberen te blussen met een kom water die op het fornuis stond. Dit is mij echter niet gelukt. Toen ik zag dat ik de vlammen niet de baas kon ben ik naar buiten gerend. Daar heb ik eerst nog een gaskraan dichtgedraaid en dan heb ik inderhaast de hulpdiensten gebeld”. Toen de eerste brandweerwagens ter plaatse kwamen had het vuur zowel reeds de chalet als de drie aanpalende caravans en haar wagen aangevreten. Van de bewoonster vernam de brandweer dat over gans het terrein nog zo’n 20 butaan- en propaanflessen waren verspreid. Het merendeel van die flessen was nog gevuld. Dank zij hun kordaat optreden wisten de bandweermensen op het nippertje al die flessen op één na alsnog uit de brand slepen.
 
Nicole Claesen woont al meer dan 10 jaar samen met nog een veertigtal andere chaletbewoners permanent in het domein Akrenbos. De overige 40 chalets worden hoofdzakelijk gebruikt als weekend- en vakantieverblijven.
 
De buurt heeft wel bedenkingen bij de bijzondere levensstijl van Nicole Claesen. Zo werden een tijdje geleden zowel de water- als de elektriciteitstoevoer afgesloten. “Nicole is nochtans niet onbemiddeld” weet een buurvrouw mee te geven. “Eigenlijk verwondert het ons helemaal niet dat dit hier is gebeurd”. Om haar chalet te voorzien van elektriciteit maakte de bewoonster dan maar gebruik van een generator. Ook paste zij de technologie van haar auto aan. “Die wagen kon uren staan draaien om zo minstens een tiental accu’s op te laden” weet een andere buur te vertellen. Nicole was ook een geboren verzamelaarster. De chalet en haar drie caravans deden dan ook dienst als opslagplaats voor alles en nog wat.

Omdat het terrein en de chalet waar Nicole woonde en leefde er zo beroerd, wanordelijk en ellendig bij lag heeft het gemeentebestuur op aangeven van de buurtbewoners en van de directie van domein Akrenbos er al meerdere keren op aangedrongen om orde op zaken te stellen. Ook werd de alleenstaande bewoonster reeds een andere woonplaats als tijdelijk onderkomen aangeboden maar tot op heden vingen de verzoekers telkenmale bot.  
 
Nicole blijkt thans in de eerste plaats bekommerd over het overleven van haar poezen. Verder zit zij als ex-muzieklerares ook in zak en as over het verlies van haar gitaar, de talrijke partituren en de verschillende diploma’s en getuigschriften die zij in de loop der jaren had vergaard. Daarenboven vindt zij het ook bijzonder pijnlijk dat de tijdelijk opgeslagen zaken van haar dochter mee in de vlammen zijn opgegaan.

Het OCMW is inmiddels op zoek naar een nieuwe verblijfplaats voor de onfortuinlijke bewoonster.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief