BEVER - Kerstboomverbranding werd een feest

BEVER - Kerstboomverbranding werd een feest

Editiepajot_bever_kerstboomverbranding_-_deschuyffeleer__32_
Eerste kerstboomverbranding - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_bever_kerstboomverbranding_-_deschuyffeleer__42_
Voorzitter jeugdraad Peggy Reygaerts - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_bever_kerstboomverbranding_-_deschuyffeleer__5_
De petanqueclub op bezoek bij Camargo - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_bever_kerstboomverbranding_-_deschuyffeleer__8_
Rijp voor de Pijp en hun winterbarbecue - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_bever_kerstboomverbranding_-_deschuyffeleer__15_
Vuurtje stoken met artiesten van circus Paljasso - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_bever_kerstboomverbranding_-_deschuyffeleer__10_
De dames van 't Sterretje en hun wintermarkt - Foto Deschuyffeleer
 

De jeugdraad organiseerde samen met de overige adviesraden, tal van Beverse verenigingen en het gemeentebestuur voor de eerste keer een kerstboomverbranding. Een kleine 500 bezoekers zorgden er voor dat deze primeur die tevens fungeerde als afsluiter van de eindejaarsfeesten sfeervol en alleszins niet onopgemerkt verliep.

De kerstboomverbranding was dan ook niet zo maar een vuurtje stoken. Al vanaf 18 uur was het meer dan druk op en rond het kaatsplein. Niet alleen de binnenmens werd bestookt met drankjes en hapjes, ook het oog en het oor deelden in de sneeuwpret. Het gemeentebestuur vergastte de bezoekers op een aperitiefdrankje, ’t Sterreken zorgde voor een wintermarkt, Camargo bakte wafels, gluhwijn en antiek was er bij Bibbem, de Chiro-jongens zorgden voor de jeneverbar, Als ’t maar beweegt kookte escargots, de cultuurraad verzorgde een quiz met Bever als inzet, de milieuraad verschafte tekst en uitleg over vogelkastjes, de sportraad trakteerde op volksspelen en de dames van het KVLV entertainden de toeschouwers met hun rattenkot.
Ook Rijp voor de Pijp was van dienst en serveerde een winterbarbecue. De muzikale noot was dan weer voor rekening van de straatmuzikanten Jerry Dixie Devils.
 
Voor de vuurshow werd een beroep gedaan op de artiesten van circus Paljasso uit het Limburgse Kuringen. Het vlammend spektakel met vuurjongleren en vuurspuwen samen met menig alcoholhoudend drankje zorgde vrij vlug voor een voelbare temperatuursstijging. Voor deze vuurvirtuozen was een vuurtje steken aan de 4 meter hoge hoop kerstbomen dan ook een koud kunstje. Aangepaste spetters, vuurpijlen en voetzoekers voorzagen het geheel van een flinke dosis showgehalte.
 
Voorzitter Peggy Reygaerts en de leden van de jeugdraad toonden zich uitermate tevreden met het succes van de festiviteiten. “Alhoewel de weergoden ons met de hevige sneeuwval overdag in eerste instantie niet gunstig gezind bleken is alles uiteindelijk toch in de goede plooi gevallen met een hoop bezoekers, een berg ambiance en een feeëriek sneeuwkader”, aldus de enthousiaste voorzitter.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief