BEVER - Nipt verslagen in de finale

C21

BEVER - Nipt verslagen in de finale

Bever_volleyball_1
 

Bever moest het opnemen tegen het jonge geweld van Lubbeek dat zich de twee vorige jaren al de beste toonde in de bekerfinale. Lubbeek telt in zijn rangen een groot aantal spelers (-18) van de Volleybalschool in Vilvoorde en kan deze koppelen aan een paar ervaren routiniers. Stevige sprongopslagen en een grote technische bagage zijn de kenmerken van dit team.

In de eerste set kon Bever aanklampen tot halverwege. Te veel zenuwen leidden tot een te grote foutenlast en L. Lubbeek kon simpel uitmaken met 17-25. In de tweede set opteerde de coach van Lubbeek voor nog meer jeugdige basisspelers. Nu kon Bever wel gelijke tred houden en onder impuls van Filip Deschuyteneer werd een kleine voorsprong uitgebouwd. Bever kon deze set uiteindelijk winnen na een outsmash van Lubbeek: 25-21. Lubbeek startte in de derde set opnieuw met de basiszes van set 1. Doch nu liet Bever zich niet meer zo makkelijk opzij zetten. De volle tribunes kregen waar voor hun geld. Elke ploeg kon een paar punten uitlopen, maar moest nadien de tegenstanders terug langszij laten komen. Bij 21-20 kreeg Bever nog de kans om een kloofje te slaan, maar Lubbeek liet niet begaan en kon even later zelf uitmaken met 22-25. Dolle vreugde bij de Leuvenaren en Bever aangeslagen. Het vervolg liet zich raden. In de vierde set liep Lubbeek snel uit naar 1-6. Bever kon niet meer reageren en moest toezien hoe Lubbeek de match beslechtte met 11-25.
 
De beker ging opnieuw naar Lubbeek, VC Bever moest zich tevreden met een eervolle nederlaag in de finale én met een zeer mooie bekercampagne.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2008
Marc Colpaert
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief