BEVER - Bond der gepensioneerden sluit de boeken

C21

BEVER - Bond der gepensioneerden sluit de boeken

Gepensioneerden_bever_-_deschuyffeleer
Secretaris Raymond Soudan en de bestuursleden Omer Frisch en Simonne Vandergucht, schepen van Senioren Michel Debleser, Philippe Allert, voorzitter van de Beverse bloedgevers en Jeannine D’Aneaux van Bibbem samen met district-coördinator voor Vlaam-Brabant Hilde Neven - Foto's Deschuyffeleer
 
Gepensioneerden_bever_-_deschuyffeleer__1_
Raymond Soudan met coördinatrice Hilde Neven van de Vlaamse Kankerliga - Foto Deschuyffeleer

Voortaan telt Bever geen bond van gepensioneerden meer. Wegens het gestaag dalend aantal leden en een aanhoudend gebrek aan een volwaardig bestuur werd de werking van de in 1986 bestaande bond stopgezet. Vandaag hakten de twee laatste bestuursleden Omer Frisch en Raymond Soudan dan ook de knoop met spijt in het hart door. Het hebben en houden van de bond werd verdeeld onder Bibbem, een actieve Beverse mediorenbeweging, en De Vlaamse Liga tegen Kanker.

Voor de Beverse gepensioneerden was 2006 een belangrijk jaar. Op een open vergadering werd nagedacht over de toekomst. Kunnen we nog verder of moeten we stoppen was de hamvraag. Alle Beverse 65-plussers, een ruime 320 betrokkenen, werden aangeschreven en uitgenodigd om zich bij de Bond der Gepensioneerden aan te sluiten. Voor amper 10 euro  lidmaatschap per jaar werd niet alleen een maandelijkse ontspanningsnamiddag met koffie en gebak voorgeschoteld. Ook daguitstappen en ander leuk entertainment behoorden tot het aanbod. Het jaarlijks eetfestijn was overigens de belangrijkste sponsor voor dit alles.
 
De ontgoocheling was groot toen bleek dat geen enkel gevolg werd gegeven aan de algemene oproep. Langzaam maar zeker brokkelde het ledenbestand af. Van de 140 aanwezigen in de gloriejaren was al lang geen sprake meer. Een samenkomst met 25 leden werd de laatste tijd al aanzien als een succesrijke namiddag. De interesse om of de fakkel over te nemen of het resterend bestuur te voorzien van de nodige ruggensteun was zodanig klein dat ermee stoppen het enig alternatief bleek te zijn.
 
In aanwezigheid van secretaris Raymond Soudan en de bestuursleden Omer Frisch en Simonne Vandergucht in naam van haar echtgenoot Marcel Vanhove, schepen van Senioren Michel Debleser, Philippe Allert, voorzitter van de Beverse bloedgevers en Jeannine D’Aneaux van Bibbem mocht district-coördinator voor Vlaam-Brabant Hilde Neven als gift voor de De Vlaamse Liga tegen Kanker en meer bepaald de actie “Kom op tegen Kanker” met veel genoegen een cheque van 14000 euro in ontvangst nemen. Bibbem werd bedacht met een gift van 1000 euro.
 
Van 13 tot 16 mei organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker voor het eerst zelf een extreme uitdaging met de actie “de 1000 km van Kom op tegen Kanker”. Daarmee wordt deze vierdaagse meteen de langste gecoördineerde tocht in Vlaanderen voor wielertoeristen. De deelnemers dienen evenwel vooraf 5000 euro in te zamelen als “startgeld”. Dat Bever ook aan deze activiteit zou meedoen behoort wel tot de mogelijkheden. In dat geval is vereengekomen dat de 5000 euro startgeld reeds vervat zit in de gift.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief