BEVER - Eerste babbelnamiddag vraagt om vervolg

C21

BEVER - Eerste babbelnamiddag vraagt om vervolg

Editiepajot_praatcaf__bibbem_bever_-_deschuyffeleer
Organisatoren praatcafé Bever - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_praatcaf__bibbem_bever_-_deschuyffeleer__1_
Werner Godfroid zorgde voor beeldmateriaal - Foto Godfroid
Editiepajot_praatcaf__bibbem_bever_-_deschuyffeleer__2_
Kijken en luisteren ... één en al attentie - Foto Werner Godfroid
Editiepajot_praatcaf__bibbem_bever_-_deschuyffeleer__3_
Foto Godfroid
Editiepajot_praatcaf__bibbem_bever_-_deschuyffeleer__4_
Foto Godfroid
 

In het lokaal van de mediorenvereniging Bibbem ging het er zondagnamiddag leutig aan toe. Een twintigtal rasechte Bevernaren gingen in op de uitnodiging voor het eerste praatcafé, een co-organisatie van Bibbem en de cultuurraad. Tijdens de babbel werden vooral herinneringen opgerakeld die alle van ver of van nabij te maken hadden met het “naar school gaan”.

Iedereen vond dat het naar school gaan in de jaren 40 en 50 in niets meer te vergelijken is met het naar school gaan vandaag. Zo werden dan ook de al dan niet verantwoorde pedagogische aanpak van de meesters en juffrouwen van destijds eventjes met gemengde gevoelens overlopen.
 
Blijkbaar was het kleine Bever destijds toch drie scholen rijk. De jongensschool op dezelfde plaats als de huidige GBS Ak’Cent, een meisjesschool in de bijgebouwen van het klooster Rosario en een gemengde wijkschool in Commijn. Naast de schoolsouvenirs kwamen ook de processies, de kruisweg, de hekserij, de eiermarkt, de pastoors Clement en Slits en tal van andere pikante en minder pikante onderwerpen aan bod. Omer Frisch kwam zo heel verwonderd tot het besluit “ik wist niet dat ik er nog zoveel van wist”.
 
Aan het eind van de bijeenkomst was blijkbaar nog niemand uitgepraat Er wordt dan ook volop uitgekeken naar de tweede editie van de Beverse babbelnamiddag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief