BEVER - Open VLD op visite in Brussel

C21

BEVER - Open VLD op visite in Brussel

Collage_vld_bever_-_brussel_-_deschuyffeleer
Luk Van Biesen - Nicky Bellemans en de Open VLD genodigden olv Henk Verhofstadt - Fotocollage Deschuyffeleer
 
Dsc06891
... in de Senaat.
 
Vld_op_visite_in_brussel_-_deschuyffeleer__19_
... in de Kamer van Volksvertegenwoordigers
 
Dsc06896
"Statiefoto" op de bordes van het Paleis van de Natie.
 

Op uitnodiging van volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen bracht de Open VLD-afdeling van Bever voor de eerste keer een bezoek aan het Federaal Parlement in Brussel. In de namiddag stond dan weer een geleid bezoek doorheen hartje Brussel op het programma. Regiosecretaris Nicky Bellemans stond in voor de organisatie.

De nagenoeg 80 sterke delegatie werd door de gidsen vergast op leuke anekdotes over de geschiedenis van het parlement, de eedafleggingen van de koningen en de in statieschilderijen vereeuwigde kamervoorzitters. Even mochten de bezoekers ook plaatsnemen op de zetels van het parlementair halfrond en zich heuse politiekers wanen. Na een walking diner werd het bezoek afgesloten met een statiefoto op de bordes van het parlement.
 
Onder de leiding van gidsen van Brukselbinnenstebuiten trok het gezelschap dan in verschillende groepen doorheen historisch Brussel. Blikvangers hierbij waren de Grote Markt, de Beurs, de Dansaertstraat en het St-Katelijneplein. Ook een halte in de Falstaff mocht uiteraard niet op het programma ontbreken.
 
Open VLD-gemeenteraadslid Henk Verhofstadt was uitermate opgezet met het bezoek. “De grote opkomst van onze hoofdzakelijk tweetalige sympathisanten uit onze faciliteitengemeente deed deugd. Het bezoek aan het parlement bracht onze mensen ook een stap dichter bij de nationale politiek. De sappige verhalen van de gidsen van het Parlement en van Brukselbinnenstebuiten werden fel gesmaakt. Ook de marmeren bustes van de Eerste Ministers genoten heel wat belangstelling,” aldus het Bevers gemeenteraadslid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief