BEVER - 8ste Musica Sacra in Rosario

C21

BEVER - 8ste Musica Sacra in Rosario

Aankondiging_festival_mucia_sacra_2010
Repro Deschuyffeleer

Tijdens het Paasweekend organiseert Johan Vriens in Rosario, vlak achter de kerk van Bever, reeds voor de achtste keer een kleinschalig en toch internationaal  Musica Sacra festival. Hierbij wordt tijdloze en eeuwenoude sacrale muziek geserveerd in een hedendaagse context.

Musica Sacra begint op vrijdag met het Ensorkwartet dat samen met Dimitri Verhulst de Zeven Laatste Woorden benadert vanuit de dagelijkse realiteit. Na een wandeling en avondmaal is het tijd voor de Russische formatie Svetilen, in 1989 ontstaan met als doel de oude Russische gezangen te bewaren. Zij trachten deze muzikale erfenis te bekijken door hedendaagse ogen en willen zo nieuwe concepten aan de oude Russische koormuziek toevoegen. Svetilen speelde op vele buitenlandse festivals en werd onlangs geselecteerd door Valery Gergiev om op zijn eigen festival op te treden.
 
Op zaterdag is er een lezing door Marc Colpaert, cultuurfilosoof en bezieler van Cimic, het Centrum voor Intercultureel Management en Internationale Communicatie. Nadien brengen de dames van Encantar, laureaat van Gouden Vleugels en winnaar van de Klara Tandemtrofee 2009,  hun passieprogramma.  De avond wordt afgesloten door de Gregoriaanse klanken van Psallentes en voor het absolute orgelpunt zorgt de Keltische Noirin Ni Riain,  Ierse zangeres, schrijfster, lerares, theologe en een autoriteit op het gebied van Gregoriaanse zang. Ze trad over de hele wereld op, stond in de Royal Albert Hall met Sinéad O’Connor, met John Cage, met de zonen van Karlheinz Stockhausen. Ook was zij te gast op de International Vredesconferentie in Costa Rica.
Op zondagochtend wordt het festival feestelijk afgesloten met een heerlijk paasontbijt.
 
Verdere info en details op www.rosario.be  / www.musicasacra.be  of op 054/58 68 20
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief