PAJOTTENLAND - Politie en Mestbank op zoek naar illegale mesttransporten

C21

PAJOTTENLAND - Politie en Mestbank op zoek naar illegale mesttransporten

Repro_deschuyffeleer
Repro Deschuyffeleer

De lokale politie Pajottenland in samenwerking met de provinciale Mestbank van Leuven en de cel Milieu van de Federale Politie is overgegaan tot een controle van de toepassing van het mestactieplan en de handhaving van het mestdecreet in het Pajottenland.

Het mestdecreet, in voege sinds 1 januari 2007, moet er mede voor zorgen dat Vlaanderen de Europese nitraatrichtlijn over de waterkwaliteit kan respecteren.
 
Jaarlijks dienen veehouders een mestbankaangifte in te vullen. Op basis van deze gegevens kan de overheid controles uitvoeren met betrekking tot de mesttransporten en -problematiek. Her en der zijn er mestoverschotten. Omdat aan de verwerking van deze overschotten een prijskaartje hangt, vinden deze mestoverschotten in de praktijk mogelijk hun weg in de illegaliteit.
 
Bij de controleactie lag het accent dan ook op het opsporen van illegale mesttransporten, het controleren van de transporten, de documenten en stalen.
 
Tijdens de actie werden 7 transporten aan een controle onderworpen waarvan 3 in Bever, 2 in Lennik en 2 in Pepingen. Er werden geen overtredingen vastgesteld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief