BEVER - Uit de gemeenteraad

C21

BEVER - Uit de gemeenteraad

Logo_bever
 

Nieuwe prijzen identiteitskaarten
Ingevolge nieuwe richtlijnen van Binnenlandse Zaken stemde de gemeenteraad in met de aanpassing van de prijzen van sommige electronische identiteitskaarten. Zo wordt de prijs van de kids-ID teruggebracht van 13 euro naar 3 euro. Electronische vreemdelingenkaarten kosten voortaan evenwel 12 euro in plaats van 10 euro.

Tweedehandse tractor
De gemeenteraad keurde het bestek goed voor de aankoop van een tweedehandse tractor voor de technische dienst. Deze tractor moet de recent buiten dienst gestelde Zetor vervangen. De aankoopprijs wordt geraamd op 40 000 euro. Minstens drie leveranciers zullen worden aangeschreven.
 
Goedkeuring gemeentelijk structuurplan verdaagd
De goedkeuring van het ontwerp van gemeentelijk structuurplan diende door de gemeenteraad noodgedwongen verdaagd. Het was Open VLD-raadslid Henk Verhofstadt die de kat de bel aanbond. Hij stelde vast dat de raadsleden het ontwerp niet binnen de wettelijk gestelde termijnen hadden toegestuurd gekregen. Hierdoor beschikte hij volgens zijn zeggen niet over de nodige tijd om het lijvig document grondig in te kijken voor de zitting.
Burgemeester Luc Deneyer gaf toch reeds aan dat het ontwerp, dat hier en daar lichte wijzigingen onderging op basis van de ingediende bezwaarschriften, drie belangrijke aandachtspunten bevat. Zo komt er alleszins tijdelijk woonrecht voor de bewoners van het domein Akrenbos. Wel kan er geen nieuwe woongelegenheid meer bijkomen. Een algehele regularisatie blijkt ook ditmaal niet aan de orde.
De kasteelhoeve Rigaux krijgt mogelijkheden om ook als residentieel verblijf te kunnen dienen. Hierbij wordt sterk gedacht aan het inrichten van lofts.
Ook de inplanting van een gemeentelijke bedrijvenzone wordt in het ontwerp ingebed. Uit de vier mogelijke locaties werd uiteindelijk gekozen voor de zone Kaashoeve Zuid. Deze keuze blijkt niet in goede aarde te vallen bij de uitbaters van de Kaashoeve die gespecialiseerd zijn in allerlei streekproducten. Zij vrezen dat de bedrijvenzone nadelig zou kunnen zijn voor de verdere exploitatie van hun bedrijf. Het ontwerp bevat dan ook een clausule dat bij elke vestiging van een bedrijf in de zone er een onderzoek dient uitgevoerd naar eventuele nefaste gevolgen voor de uitbating van de Kaashoeve.
 
Reglement uitleendienst
Het gemeentebestuur leent allerhande materiaal uit aan verenigingen van de gemeente. Een reglement in die zin kon dan ook de goedkeuring in de gemeenteraad wegdragen. Het materiaal wordt alleszins niet uitgeleend aan particulieren. Zo kunnen de jeugdverenigingen, de gemeentelijke diensten en de buurtcomités gratis het springkasteel gebruiken. Alle overige verenigingen betalen een huurgeld van 50 euro voor één dag en 25 euro vanaf de tweede dag effectief gebruik.
 
Overeenkomst ontdubbeling riolering in Akrenbos
Ten einde de kosten van de noodgedwongen ontdubbeling van de riolering voor de inwoners tot een strikt minimum te herleiden besliste de gemeenteraad eerder dat particulieren die dat wensen voor het uitvoeren van de werken op hun domein een beroep kunnen doen op de gemeentelijke technische diensten. Naar aanleiding van de vernieuwing van de doortocht van Akrenbos, overigens het eerste geval, kon de gemeenteraad zich thans vinden in een modelovereenkomst tussen de betrokken inwoners en het gemeentebestuur waarbij nu ook voorzien wordt in een samenaankoop van de materialen die dan aan kostprijs zullen doorgerekend worden aan de opdrachtgevers.
De oppositie kon zich moeilijk akkoord verklaren met de overeenkomst om reden de regeling het werk van de plaatselijke aannemers zou afnemen. Zij stemde dan ook tegen.
 
Akrenbos krijgt nieuwe openbare verlichting
Naar aanleiding van de werken voor de vernieuwing van de doortocht van Akrenbos stemde de gemeenteraad in met het voorstel van Intergem om aldaar het laagspanningsnet ondergronds te brengen voor 9 665 euro en de openbare verlichting te vernieuwen voor nagenoeg 15 000 euro. De kredieten voor deze kosten zullen in een eerste budgetwijziging worden opgenomen.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief