Pelote Club BEVER klaar voor 't nieuw seizoen

C21

Pelote Club BEVER klaar voor 't nieuw seizoen

Pelote_club_bever_voorstelling_ploeg_2010_-_deschuyffeleer
Het bestuur en spelers Nat II van Pelote Club Bever - Foto's Deschuyffeleer
 
Pelote_club_bever_voorstelling_ploeg_2010_-_deschuyffeleer__1_
Het Bestuur Pelote Club Bever - Deschuyffeleer
 
Pelote_club_bever_voorstelling_ploeg_2010_-_deschuyffeleer__4_
Bart Debraekeleer, Peter Debruyn, Tristan Gaucquier, Sébastien Loncke, Ryan Sauvage en Steve Cauchie - Deschuyffeleer
 
Pelote_club_bever_voorstelling_ploeg_2010_-_deschuyffeleer__5_
Coach Charly Deprêter en spelers Erwin Deprêter, Amadori Lecroy, Geoffrey Carlier, Didier Bouvreur, Frederic Lefebvre en Lieven Bockstael - Deschuyffeleer
 

Nu de eerste zon-dagen hun intrede doen ontwaakt ook het kaatsen uit zijn winterslaap. Bever was en is nog steeds één van de tenoren op kaatsgebied. Als het van het bestuur en de spelers van de Pelote club Bever afhangt dan is en blijft het kaatsten de onovertroffen nummer één van de volkssporten in de streek.

Onder veel belangstelling werden dan ook vanavond de spelers voorgesteld die het komend seizoen de Beverse kleuren wit en groen zullen verdedigen in zowel Nationale II als in Bevordering. De eerste ploeg valt alleszins wat jonger uit dan deze van vorig jaar. Onder de leiding van coach Charly Deprëter, in raad en daad bijgestaan door Geert Vandervelden, treden in de eerste plaats ploegkapitein Bart Debraekeleer, Peter Debruyn en Tristan Gaucquier aan. Deze drie zijn de anciens uit de ploeg van vorig jaar. Zij krijgen nu het gezelschap van Sébastien Loncke uit Kokejane en Ryan Sauvage uit Nil-St-Vincent. Ook de vader van deze Ryan, Rudy Sauvage, stond op de afgehandelde transferlijst van Pelote Club Bever. “Het was met grote verslagenheid dat wij in oktober dan ook moesten vernemen dat Rudy zichzelf van het leven had beroofd,” vertelt bestuurslid en draaischijf Camille Cools . “In onze zoektocht naar een zesde man kwamen wij dan uiteindelijk terecht bij Steve Cauchie die met veel enthousiasme Ninove ruilde voor Bever”.
 
Voor wat er in de sterren geschreven staat voor het komend seizoen durft Camille zich ook aan een prognose te wagen. Hij ziet allicht een kampioen in Ninove, Sirault, Nijvel of Horrues. Bever ziet hij daar niet zo direct in slagen. De Beverse verwachtingen zijn dan ook iets minder hoog. “Mede door het ontbreken van Rudy Sauvage stellen wij onze hoop op een plaats in de eerste zes om zo de barrage te spelen en zeker niet te zakken”.
 
Op Erwin Deprêter na wordt er dit seizoen in Bevordering een gloednieuwe ploeg opgesteld. Hij krijgt met Amadori Lecroy, Geoffrey Carlier en Didier Bouvreur het gezelschap van drie jeugdspelers uit Lagere III. Nog twee nieuwkomers Frederic Lefebvre van Lettelingen en Lieven Bockstael, die in Bever trouwens zijn kaatscarrière begon, vervolledigen het zestal. Ook hier is Charly Depreter ploegleider samen met André Sermeus.
 
De voorstelling werd afgerond met een bijzondere dankvermelding aan het adres van de hoofdsponsor en voorzitter Freddy Matthijs. “Al meer dan 15 jaar zet hij zich in voor het wel en wee van Pelote club Brever”, klinkt het erkentelijk bij Camille Cools.
 
Op de ballodroom heeft Bever de komende weken nog 7 oefenluttes af te werken om dan op 25 april voor de Beker van België Hamme-Zogge te ontvangen. Op 1 mei is de eerste thuiswedstrijd voor het kampioenschap tegen Kastel en op 2 mei gaat Bever naar Tourpes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief