In België-Nederland neemt BEVER het op tegen Rotterdam

C21

In België-Nederland neemt BEVER het op tegen Rotterdam

Stedenspel_exqi_plus_-_bever_-_foto_deschuyffeleer__4_
De "Bevers" zullen de Nederlanders waar geven voor hun geld - Foto's Deschuyffeleer
 
Stedenspel_exqi_plus_-_bever_-_foto_deschuyffeleer__6_
Ploegkapitein Geert Godaert ziet het heel goed zitten ... Foto Deschuyffeleer
 
Stedenspel_exqi_plus_-_bever_-_foto_deschuyffeleer
U gaat toch ook supporteren? - Foto Deschuyffeleer
 

Het piepkleine Vlaams-Brabantse Bever is één van de 12 weerhouden Vlaamse steden en gemeenten die in Stedenspel of “België - Nederland op, in en rond het water” de strijd aangaat met een Nederlandse tegenpool. Stedenspel is een TV-co-productie van EXQI Plus en de Nederlandse TROS. Het nieuwe spel neemt een serieus gehalte van Spel zonder Grenzen van weleer over.

Naast de sportieve deelnemers zelf is een hoofdrol weggelegd voor het grote zwembad van Studio 12 in het Eurocam Media Center in Lint. Dankzij de uitzonderlijke afmetingen van het decor-zwembad kan de draad van de spectaculaire varianten op oude spelklassiekers rond water opnieuw worden opgepikt. De amusementswaarde voor de hele familie is derhalve op voorhand verzekerd. In, op, naast, onder en boven water wordt er gezwommen, gerend, getrappeld, gesprongen, gestuit, gewipt, geraced, gespurt, gedobberd en vooral gestreden voor goud. Aan het eind van iedere aflevering is er één winnaar die dan met de eer, de lof en de roem naar huis gaat.
 
Nu vrijdag 16 april gaan de opnames door van de derde van de twaalf afleveringen waarin Bever met zijn 2000 inwoners het gaat opnemen tegen een geduchte tegenstrever van boven de Moerdijk. Geducht is een klein woord als men weet dat die Nederlandse opposant niet meer of niet minder is dan de wereldstad Rotterdam. Het Bevers team met kapitein Geert Godaert, Didier en Pharo Demeuldre, Annick en Christa Vandenest, Isabelle Pevenage, David Groeninckx, Karen De Vuyst, Tom Bruyland en Katie De Weghe voelt zich helemaal niet als kleine David. Zij beloven de Rotterdammers waar voor hun geld. De strijd tussen Bever en Rotterdam komt op de buis op zaterdag 1 mei.
 
Een maand geleden las kapitein Geert in Het Laatste Nieuws een aankondiging waarin Exqi-Plus op zoek was naar sportieve kandidaten voor een stedenspel. “Van bij de eerste lectuur van het artikel ging bij mij een belletje rinkelen. Ik zag zo meteen al een aantal maten die allicht een dergelijke uitdaging niet zouden schuwen. En inderdaad, heel vlug kon ik een team samenstellen.” Verder bleef het niet bij dromen. Na wat heen en weer gemail en een paar telefoontjes was het definitief. Bever stond mee op de deelnemerslijst. “Waarom is mij nog steeds een raadsel’, zegt Geert. “Misschien is het omdat wij juist zo een bont gezelschap vormen. Het enige dat wij overigens gemeen hebben is onze vriendschap en het feit dat wij allemaal vrij sportief zijn” vult David aan.  
 
Bever verkeert op de deelnemerslijst alleszins in groot gezelschap vermits naast onze hoofdstad Brussel voor ons land ook nog Bree, Laarne, Kortrijk, Merksem, Sint-Niklaas, Hasselt, Sint-Lievens-Houtem en Antwerpen deelnemen. Zo neemt Brussel het in de zesde aflevering op tegen Groningen.
 
Op zaterdag 17 april is op de Telenet-zender EXQI Plus reeds de eerste aflevering tussen Lint en Alkmaar te bekijken. De presentatie berust bij Guy Van Sande, bekend van onder meer de tv-reeksen Spoed, Aspe en Zone Stad. Hij doet dit in duo met Yolanthe Cabau van Kasbergen. Van de mooie zwartharige Yolanthe, in Nederland alvast meerdere keren verkozen tot meest sexy vrouw,  weten wij dat zij zopas onder een massa mediabelangstelling huwde met topvoetballer Wesley Sneijder van Inter Milan.
 
De dappere “Bevers” hopen bij de opnames van vrijdag op een zo groot mogelijk support vanuit het thuisfront. Wie er niet met de auto kan geraken kan gratis mee met de ingelegde gemeentelijke schoolbus die vertrekt om 11u30 op de Plaats. Indien er meer kandidaat-supporters moesten zijn dan plaatsen op de bus voorziet de gemeente gratis treintickets. De trein vertrekt in Galmaarden om 11u  De opnames lopen tussen 13 en 16u. Info en reserveren op  054/ 51 70 75. Spandoek, toeters en bellen zijn meer dan welkom.
 
Eurocam Media Center - studio 12 -  is gelegen aan de Fabriekstraat 38 in Lint.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief