BEVER - Vaste Mountainbikeroute ingereden

C21

BEVER - Vaste Mountainbikeroute ingereden

Opening_mtb_beverroute_2010__3_
Opening vast mountainbikeparcours Beverroute - Schepen Marleen Flamant knipte het lint door - Foto's Deschuyffeleer
 
Opening_mtb_beverroute_2010__1_
Vele Klimax-bikers reden de Beverroute in - Foto Deschuyffeleer
 
Opening_mtb_beverroute_2010__11_
Bloso-vertegenwoordiger Anne Colpaert - Foto Deschuyffeleer
 
Opening_mtb_beverroute_2010__12_
 
Opening_mtb_beverroute_2010
Een natje en een droogje aangeboden door de gemeente Bever - Foto Deschuyffeleer
 

Als twintigste in de provinciale rij biedt nu ook Bever een vast mountainbikeparcours aan. Schepen van Sport Marleen Flamant mocht dan ook het startschot geven voor de plaatselijke fietsclub Klimax. Vele Klimax-bikers pikten op de uitnodiging in en reden dan ook mee het nieuwe parcours in.

Bever is een agrarische gemeente in het uiterste zuid-westen van het glooiende Pajottenland aan de poorten van Henegouwen en van de Vlaamse Ardennen. Het 32 km lange parcours, opgedeeld in een grote lus van 19 km en in een kleine lus van 12 km, gaat dan ook voortdurend op en neer door velden en bosjes. Mooie vergezichten, idyllische locaties, wijdse akkers en weiden en een uitdagend en toch voor de doorsnee en zelfs de beginnende biker een haalbaar parcours, maken van de Beverroute een unieke belevenis.
De permanente route telt overigens 44% onverharde wegen en biedt de mogelijkheid om zowel in Galmaarden als in Geraadsbergen op de daar reeds aanwezige vaste routes over te schakelen.
 
In haar toespraak wist Bloso-vertegenwoordiger Anne Colpaert te vertellen dat “de Vlaamse Stuurgroep Mountainbike, waarin Bloso en de provinciale sportdiensten zetelen, streeft naar een verantwoord, uniform en kwaliteitsvol kader voor het mountainbiken in Vlaanderen. Deze stuurgroep ontwikkelde een draaiboek dat de gemeenten moet helpen om op een verantwoorde wijze permanente mountainbikersroutes uit te tekenen en aan te leggen.”
 
Om de kwaliteit in stand te houden heeft elke route nood aan een peter of een meter. Desbetreffende ging Colpaerts blik in de richting van Klimax. “De opdracht van de peters of meters is een verslag uitbrengen over de toestand van de route en haar bewegwijzering”
 
Iedere mountainbiker kon bij vertrek en of aankomst genieten van een drankje en een gelegenheidsgeschenk aangeboden door de gemeentelijke diensten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief