BEVER / REGIO - Volgende zondag groot feest in fietsenland

C21

BEVER / REGIO - Volgende zondag groot feest in fietsenland

Voorstelling_fietsenknooppunt_pajottenland_zennevallei_-_deschuyffeleer__23_
Zij genoten van een voorsmaakje van één van de mooiste uitgestippelde routes doorheen het land van Breughel en Witse - Foto's Deschuyffeleer
 
Voorstelling_fietsenknooppunt_pajottenland_zennevallei_-_deschuyffeleer__31_
 
Voorstelling_fietsenknooppunt_pajottenland_zennevallei_-_deschuyffeleer__3_
Minister Bourgeois, gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts, burgemeester Deneyer en gedeputeerde Monique Swinnen - Foto Deschuyffeleer
 
Voorstelling_fietsenknooppunt_pajottenland_zennevallei_-_deschuyffeleer__5_
 
Voorstelling_fietsenknooppunt_pajottenland_zennevallei_-_deschuyffeleer__25_
 

Als laatste schakel in het Vlaams fiets- en wandelnetwerk van nagenoeg 12.300 km werd woensdag in het kleine Bever het derde deel van de Groene Gordel rond Brussel, de regio Pajottenland en Zennevallei, voorgesteld.. Het sluitstuk van het ingenieus fietsknooppuntennetwerk werd dan ook zoals het hoort ingefietst. Benevens delegaties uit de 16 betrokken gemeenten (*) gingen ook burgemeester Luc Deneyer, gedeputeerden Jean-Pol Olbrechts en Monique Swinnen en minister Geert Bourgeois het peloton vooraf. Als eersten mochten zij genieten van een voorsmaakje van één van de mooiste uitgestippelde routes doorheen het land van Breughel en Witse.

Het fietsknooppuntensysteem  bestaat uit een aantal centraal genummerde locaties die naadloos over de provinciegrenzen aaneensluit. Via bewegwijzerde routes en duidelijke genummerde groen/witte borden kan vlot van de ene locatie naar de andere gefietst worden. Dit overigens voor Europa tot nog toe uniek systeem werd enkele jaren terug ontwikkeld door een Limburgse mijningenieur.
 
Op zondag 25 april wordt het splinternieuwe fietsroutenetwerk in de regio Pajottenland-Zennevallei feestelijk ingefietst. Vanuit alle Pajotse gemeenten wordt er dan een fietstocht georganiseerd naar het centrale feestterrein in het domein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Daar vindt van 14 tot 18u een groots slotfeest plaats met optredens en animatie. Het netwerk met als peter voetballegende Paul Van Himst wordt dan officieel geopend door de gedeputeerden Monique Swinnen en Jean-Pol Olbrechts.
 
Burgemeester Luc Deneyer toont zich bijzonder opgetogen over de deelname van zijn gemeente aan het project. “Bever biedt benevens een oase van rust en stilte op het fietsknooppunt ook een bijzonder open landschap met wijdse panorama’s, vruchtbare landbouw en veel groene natuur. De keerzijde van de medaille is evenwel dat de regio een uitloper is van de Vlaamse Ardennen met enkele flinke kuitenbijters op de route”. Luc Deneyer juicht ook de groeiende samenwerking met zijn Pajotse buurgemeenten toe. “Met dit knooppunt wordt weer een pijler uitgezet voor een verder naar elkaar toegroeien van de 7 gemeenten in het uiterste zuid-westen van Vlaams-Brabant, overigens reeds verenigd in het project Pajottenland+.” Nog volgens de burgemeester geeft het fietsknooppunt extra economische impulsen aan het lokaal hoevetoerisme en B&B.
 
De fietskaart van het Pajottenland en de Zennevallei kost 5 euro en is te bekomen in de toeristische diensten en bij Toerisme Vlaams-Brabant. De dag van de fietshappening op 25 april is de kaart te verkrijgen aan 3 euro. Info : www.vlaamsbrabant.be 
 
Meer info op de site van Toerisme Vlaams-Brabant www.toerismevlaamsbrabant.be
 
 
* Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief