BEVER - Koers met sterk en omvangrijk deelnemersveld

C21

BEVER - Koers met sterk en omvangrijk deelnemersveld

Koers_april_2010_bever_elite_zc_en_beloften_-_deschuyffeleer
179 starters - Foto's Deschuyffeleer
 
Koers_april_2010_bever_elite_zc_en_beloften_-_deschuyffeleer__4_
Valpartij van de Kazak Bederbekov Mizas - Foto Deschuyffeleer
 
Koers_april_2010_bever_elite_zc_en_beloften_-_deschuyffeleer__15_
De groep ontsnappers - Foto Deschuyffeleer
 
Koers_bever__1_
Winnaar Vermeiren Tom uit Rijkevorsel - Foto Deschuyffeleer
 
Koers_bever__2_
Sprint voor de tweede plaats - Foto Deschuyffeleer
 

Bever was de trefplaats voor 179 elites zonder contract en beloften, opgedeeld in 8 verschillende nationaliteiten. Hen wachtte een koers af te peddelen van 13 ronden van 8,8 km. Een mooi parcours met hier en daar zoals het in de streek betaamt een flinke kuitenbijter. Wat bovendien meer dan eens duchtig kon tegenzitten was de bijwijlen strakke noord-oostenwind.

Na het succes van de eerste wedstrijd van hun tweeluik vorige zaterdag met Tom Van Asbroeck uit Denderleeuw als winnaar mocht de  organiserende club De Pedaal zich ook dit keer best tevreden stellen met het sterk en omvangrijk deelnemersveld.
 
De eerste doortocht op de Plaats zorgde meteen voor animo toen de in tweede positie en licht afgescheiden rijdende Mizas Bederbekov tegen de vlakte ging. Het zicht was blijkbaar erger dan het kwaad want vliegensvlug zat hij terug op het zadel.
 
In de vierde ronde scheiden zich 15 renners af waaronder de streekrenners Sven Van Den Houte uit Oetingen en Joaqum Durant uit Herne. Gedurende een kleine 50 km bleef het peloton hangen op minder dan 50 seconden. Voor elk seconde werd aan beide zijden dan ook duchtig gestreden.
 
In de elfde ronde waagden 4 renners uit de kopgroep hun kans maar zij werden al heel snel door de gebundelde krachten van de overigen van de kopgroep terug tot de orde geroepen. Bij aanvang van de laatste ronde was het fel uitgerokken peloton genaderd tot op 22 seconden. Op 2 km van de eindstreep sprong Tom Vermeiren uit Rijkevorsel nog weg en hield vol tot op de meet. De spurt voor de tweede plaats was weggelegd voor belofte Jeroen Verniers (Duffel). Brons was dan weer voor de franstalige Rudy Rouet uit Chastre. Als eerstejaars belofte wist Joaquim Durant beslag te leggen op een eervolle 12de plaats. Het volledige peloton, waarvan de sprint werd gewonnen door Patrick Cocquyt, volgde op een 50-tal meter.
 
De koers met een gemiddelde snelhied van 43,671 km werd door 127 renners uitgereden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief