REGIO / EDINGEN - Orde van den Prince bezoekt Kent

C21

REGIO / EDINGEN - Orde van den Prince bezoekt Kent

Aankondiging_kent_2010
Repro Deschuyffeleer

De Orde van den Prince  “Land van Edingen” in samenwerking met de Stichting Zannekin programmeert op zaterdag 8 mei een studie-uitstap “Op zoek naar Vlaams-Hollandse sporen in Kent (GB).  De deelnemers worden door historicus Johan Decavele op sleeptouw genomen. Hij geeft  tekst en uitleg over de uitwijking vanuit de Nederlanden naar Kent. 

Decavele  studeerde geschiedenis in Leuven en in Mainz. Hij promoveerde op een dissertatie over De dageraad van de Reformatie in Vlaanderen. Hij schreef diverse boeken en tijdschriftartikels over de Gentse stadsgeschiedenis en over de politieke en religieuze geschiedenis van de Nederlanden in de 16e eeuw. In 1976 stelde hij de tentoonstelling Eenheid en Scheiding in de Nederlanden samen.
 
Vanuit Dover slingert de bus langs schilderachtige wegen doorheen de tuin van Engeland naar Sandwich. In dit gemoedelijke stadje zijn nog talrijke Nederlandse sporen terug te vinden. In de 16e eeuw verbleef er een belangrijke kolonie Vlaamse inwijkelingen die op de vlucht waren omwille van de godsdienstconflicten binnen de Nederlanden. Het was tevens de uitvalsbasis voor de Bosgeuzen onder leiding van o.a. Jan Camerlynck uit Hondschoote. In de 17e en 18e eeuw vestigden er zich vooral Vlaamse wevers en Hollandse landbouwers en vaklieden. Sandwich is gejumeleerd met het Oost-Vlaamse Ronse
 
Deelnemers betalen 65 euro. Voor het middagmaal is er – op eigen kosten – ruimschoots gelegenheid op de boot tijdens de overtocht. De inschrijving wordt eerst definitief na betaling. op 068-2509436-73.  
Bijkomende informatie : leo.camerlynck@skynet.be of op 02/376 75 96
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief