BEVER laat de was wapperen

BEVER laat de was wapperen

Hang_het_uit_bever_2010_-_deschuyffeleer__15_
KVLV Bever laat de was wapperen - Foto's deschuyffeleer
 
Hang_het_uit_bever_2010_-_deschuyffeleer__1_
Klein maar dapper ... interactieve wandeltocht - Deschuyffeleer
Hang_het_uit_bever_2010_-_deschuyffeleer__8_
Marleen Flamant bereidt de bleekweide voor - Deschuyffeleer
Hang_het_uit_collage_deschuyffeleer
Een paar in het oog springende waslijnen .... Deschuyffeleer
 
Hang_het_uit_bever_2010_-_deschuyffeleer__10_
MAR - Philippe Castelain - Deschuyffeleer
Hang_het_uit_bever_2010_-_deschuyffeleer__12_
Waag je kans en win een prijs ... Deschuyffeleer
 

KVLV-afdelingen over heel Vlaanderen organiseerden leuke activiteiten om de Hang het uit-actie in de kijker te zetten. Ook in Bever werden talrijke huisvrouwen en -mannen ertoe bewogen om de was buiten te hangen. Met deze fantasierijke actie tijdens het kermisweekend willen ook de Beverse Vrouwen met Vaart hun omgeving zichtbaar en duidelijk maken dat ook zij hun steentje willen bijdragen tot een bewustmaking van het besparen van energie.

Om de actie kracht bij te zetten verbond de lokale KVLV-afdeling een prijskamp aan de buitenhangende was. Zo ging een gelegenheidsfotograaf alle waslijnen fotograferen. Dat was het geval op niet minder dan  25 locaties. De mooiste, origineelste en meest inventieve lijn ontvangt een prijs.
 
In hetzelfde kader was er ook een interactieve wandeltocht met als eindpunt een locatie waar zoals in het verleden “de was op den bleek werd gelegd”. Een dertigtal wandelaars ging zo van plaats tot plaats om uiteindelijk in de tuin van het kinderdagverblijf ’t Sterretje de bleekweide te vinden.
 
Tussen de kermisattracties werd ook een plaatsje gereserveerd voor de mobiele MAR-tentoonstelling “Word schandalig duurzaam”. Deze interactieve reizende tentoonstelling toont de bezoeker hoe spaarzaam en milieuvriendelijk met energie kan worden omgegaan. Zij biedt op een leuke manier een overzicht van haalbare doe-tips voor iedereen. Het accent wordt hierbij gelegd op “mijn huis, mijn voeding en mijn mobiliteit”. Dit initiatief liep in samenwerking met de milieuadviesraad onder de impuls van MAR-voorzitter Philippe Castelain.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief