BEVER - Rijp voor de Pijp op kroegentocht

BEVER - Rijp voor de Pijp op kroegentocht

Rvdp_bever_kroegentocht_-_deschuyffeleer
Rijp voor de Pijp poseert voor het Pijpenkasteel - Foto's Deschuyffeleer
 
Rvdp_bever_kroegentocht_-_deschuyffeleer__1_
Samen met de cafébazen Guy en Bruno - Foto Deschuyffeleer
 
Rvdp_bever_kroegentocht_-_deschuyffeleer__3_
Hoe meer volk hoe meer vreugde - Foto Deschuyffeleer
 
Rvdp_bever_kroegentocht_-_deschuyffeleer__5_
Thierry Van Vreckem voorzitter van RVDP - Foto Deschuyffeleer
 
Rvdp_bever_kroegentocht_-_deschuyffeleer__8_
Het mobiel Pijpkasteel .... Foto Deschuyffeleer
 

Het centrum van Bever was voor de eerste keer het decor van de kleinste kroegentocht van de wereld. Het nieuwe initiatief van de mannengroep Rijp voor de Pijp rond kunstenaar Thierry Van Vreckem bracht meteen opnieuw heel wat leven in de brouwerij in de kleine gemeentelijke leefgemeenschap van amper 2000 inwoners.

Tussen de twee officiële dorpscafés in was het mobiel pijpmuseum van Rijp voor de Pijp op de Plaats de derde etappe van de kroegentocht. Alle deelnemers kregen er een jeneverdrankje aangeboden. Hier hadden ook de organisatoren andermaal een verrassing in petto. De aangekondigde rode loper bleek helemaal geen voetloper te zijn maar een persoon die zich voor de gelegenheid helemaal in een rode outfit had gestoken.
 
Frontman Thierry Van Vreckem zag dat het goed was. “Met de kroegentocht zijn wij er van overtuigd eens te meer de inwoners van Bever uit hun huizen te lokken en hen een groter gevoel van samenhorigheid te laten smeden. Gelet op de opkomst mag het gerust als een succes worden bestempeld”. Stilaan raakt RVDP wel degelijk bekend in het dorp en zelfs erbuiten. “Als de mensen ons zien beginnen ze al te lachen en vragen zij zich af wat we nu weer gaan bekokstoven”, aldus nog de voorzitter.
 
Voor het nieuw bestuurslid Bruno Cornelis werd de kroegentocht zijn vuurdoop. Door zijn zes kompanen werd hij prompt aangesteld als International Relations Officer.  “De aanpak van de groep spreekt mij sterk aan. Ook voor mij zijn vriendschap en humor twee onontbeerlijke pijlers voor een aangenaam en rijk dorpsleven”.
 
Met het uur gingen de tongen vlotter praten en werden kennissen of geburen vrienden. Bever en Rijp voor de Pijp maakten zich dan ook op voor een dolle nacht. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief