REGIO - Alcoholverkoop aan banden gelegd

REGIO - Alcoholverkoop aan banden gelegd

Repro_deschuyffeleer
Repro Deschuyffeleer
 

Een recente wetswijziging legt duidelijke leeftijdsgrenzen vast voor het verkopen en het schenken van alcohol aan jongeren. Zo mogen voortaan geen alcoholhoudende dranken meer verkocht, geschonken of aangeboden worden aan jongeren onder de 16 jaar. Voor sterke drank ligt de leeftijdsgrens op 18 jaar. Wanneer een jongere alcohol wil kopen, mag de verkoper het bewijs vragen dat hij of zij ouder is dan de vereiste leeftijd.

De wetswijziging creëert duidelijkheid. Geen alcohol meer voor -16-jarigen op café, maar ook niet langer in de supermarkt of de nachtwinkel. Ook de verkoop van alcohol in drankautomaten is niet meer toegelaten.
 
Bianca Vanreepinghen, de intergemeentelijke preventiewerkster drugs en alcohol voor het Pajottenland, lanceert hieromtrent dan ook een preventieve en sensibiliserende boodschap naar café-uitbaters, fuiforganisatoren, supermarkten, frituren, krantenwinkels, jeugdhuizen, sportcomplexen en uitbaters van drankautomaten. “Het is de bedoeling om zowel hen te informeren als hen aan te sporen de huidige wetgeving correct na te leven,” aldus de preventiemedewerkster.

De actie wordt opgezet in samenwerking met de gemeentelijke jeugdconsulenten van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen aan de hand van een informatiebrief en van wobblers. Van de winkeliers en de café-uitbaters evenals van alle andere alcoholverkopers wordt verwacht dat zij deze wobblers op een duidelijk zichtbare plaats aanbrengen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief