HERNE / BEVER - Ondertekening van het Koesterengagement

HERNE / BEVER - Ondertekening van het Koesterengagement

Koesterburen_herne_en_bever
De nieuwe KOESTERBUREN in Herne en in Bever - Fotocollage Deschuyffeleer
 
Fotomoment_koesterburen
Ondertekening van het "Koesterengagement" in aanwezigheid van gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts - Foto KOS
 

In dit internationaal Jaar van de Biodiversiteit draagt de provincie Vlaams-Brabant een extra steentje bij om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen. De campagne 'Je hebt meer buren dan je denkt' loopt over vier jaar. Samen met de gemeenten, regionale landschappen, natuurverenigingen en andere partners hoopt de provincie de lokale biodiversiteit met woord en daad te beschermen en te verbeteren. Ook het  Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën werkt stevig mee aan deze biodiversiteitscampagne.

Zopas overhandigde gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts het campagnemateriaal aan de diverse actoren. Met nagenoeg alle gemeenten van Vlaams-Brabant willen ook Herne en Bever de achteruitgang van lokale biodiversiteit stoppen. Iedere gemeente neemt het - in samenwerking met lokale verenigingen, inwoners, landbouwers en natuurverenigingen -  op voor haar koestersoorten . Omdat elke gemeente haar unieke biodiversiteit heeft werden er per gemeente een aantal koesterburen gekozen met als doel om het voortbestaan van de soort en hun leefgebied veilig te stellen.

Herne koestert speciaal de boerenzwaluw, de bittervoorn, de huiszwaluw, de ijsvogel, de sleedoornpage en de veldleeuwerik. De koesterburen voor Bever zijn dan de blauwe kiekendief, de boerenzwaluw, het bruin blauwtje, de huiszwaluw, de kwartel, de matkop, het papegaaizwammetje en de steenuil.
 
Koesterengagement
Door het “koesterengagement” te ondertekenen aanvaarden de deelnemende gemeenten de geselecteerde koesterburen. Hierdoor wordt al een eerste stap genomen in de richting van de effectieve deelname aan de campagne “Je hebt meer buren dan je denkt” en de uitvoering van concrete koesteracties die de hele gemeentelijke biodiversiteit ten goede zullen komen.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief