GOOIK / PAJOTTENLAND - Lokale Politie biedt beter afwezigheidstoezicht

GOOIK / PAJOTTENLAND - Lokale Politie biedt beter afwezigheidstoezicht

Aankondiging_afwezigheidstoezicht
Repro Deschuyffeleer

Net zoals de voorbije jaren staat de lokale politie Pajottenland tijdens de komende zomermaanden opnieuw in voor de organisatie van het afwezigheidstoezicht. Via dit systeem worden de woningen van vakantiegangers en andere afwezigen op verschillende tijdstippen, zowel overdag als ’s nachts, onderworpen aan een controle. Zo wil het korps  inbraken tijdens de vakantieperiode tegengaan.

“Vanuit de gedachte dat veiligheid een gezamenlijke aanpak vereist wil de politiezone een partnership opstarten met de bevolking”, steekt korpschef Mark Hellinckx van wal. “Om de efficiëntie van het toezicht te verhogen dringen wij bij de aanvragers er op aan, zo mogelijk, ook een buur aan te spreken om mede een oogje in het zeil te houden tijdens hun afwezigheid. Tijdens haar toezicht zal de politieploeg dan ook contact opnemen met deze buur. De politie wil overigens nadien tevens desgevallend een beroep doen op de aanvragers wanneer andere mensen uit de buurt met vakantie vertrekken”.
 
Het vernieuwde aanvraagformulier kan worden afgehaald in de centrale post in Kester of in de plaatselijke politiepost. Het is eveneens beschikbaar via de website en kan bijgevolg ook worden gemaild. Het ingevulde formulier dient ten laatste 10 dagen vóór het vertrek te worden toegezonden aan de politiediensten. Indien gewenst, komt de wijkinspecteur zelfs even op bezoek vóór het vertrek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief