HERNE / BEVER - Het verplichte identiteitsdocument voor kids

HERNE / BEVER - Het verplichte identiteitsdocument voor kids

Aankondiging
Repro Deschuyffeleer

Om te kunnen reizen buiten de landsgrenzen dienen ook alle kinderen jonger dan 12 jaar in het bezit te zijn van een officieel identiteitsbewijs met foto. Het afleveren van een “Kids -ID” duurt twee à drie weken.

Het nieuwe Kids-ID is verplicht voor alle kinderen jonger dan 12 jaar die met hun ouders, voogd of begeleider  naar het buitenland reizen, zelfs voor pasgeborenen. Uiteraard dienen ook de begeleiders een geldig identiteitsbewijs te hebben. Indien een kind zonder ouders reist is het raadzaam een schriftelijke ouderlijke toestemming op zak te hebben. Een elektronisch Kids-ID is maximaal drie jaar geldig
 
Het Kids-ID geldt voor alle EU-lidstaten, voor verdere bestemmingen checkt u voor de zekerheid even bij het Rijksregister, uw reisbureau, de ambassade of de Federale Overheidsdienst voor Buitenlandse Zaken.
 
De Kids-ID bevat naast alle identiteitsgegevens en een foto van het kind ook een reeks belangrijke veiligheidsvoordelen. De kids-ID kan verbonden worden met de toepassing Hallo Ouders die toelaat telefonisch contact op te nemen wanneer het kind in moeilijkheden verkeert. Ook kan het kind vanaf 6 jaar dankzij de elektronische chip en een geheime code zich op het internet identificeren.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief