BEVER - Milieuadviesraad adopteert berm

BEVER - Milieuadviesraad adopteert berm

Mar_bewerkt_bermen_kerckhove_juni_2010__2_
De MAR-ploeg adopteert berm - Foto's Deschuyffeleer
 
Mar_bewerkt_bermen_kerckhove_juni_2010__4_
Philippe Castelain - MAR Bever - Deschuyffeleer
 
Mar_bewerkt_bermen_kerckhove_juni_2010__5_
Voorzitter Castain samen met o.a. Anne Devroe, Gerard Thève, Bart Roelandt, Michaël Geeroms, Kathleen Gardinaal - Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke Milieuadviesraad (MAR) heeft zo pas symbolisch een stuk ecologisch waardevolle berm aan Kerckhove geadopteerd. Zo nemen de MAR-leden en hun sympathisanten zelf dan ook voortaan twee keer per jaar zeis, riek en ander materiaal ter hand om de berm ecologisch verantwoord te beheren.

De MAR wordt gedreven door een handvol gemotiveerde burgers die zich in de gemeente inzetten voor het milieu en de natuur in de brede zin. Met Philippe Castelain aan het roer dringt de raad er bij de gemeentelijke instanties dan ook op aan te komen tot een correcte uitvoering van het bermdecreet. Hierbij legt de MAR vooral het accent op het uitblijven van het weghalen van het maaisel hetgeen volgens de voorzitter de constante toevoer van nutriënten alsook de verstikking van andere plantensoorten teweeg brengt.

“In een eerste stap stellen we ons tevreden stellen met het maaien met bosmaaiers, waarna het maaisel afgevoerd wordt naar onze groencontainer-composthoek”, aldus Philippe Castelain. “ Hopelijk zien we over enkele jaren resultaat indien dit maaibeheer volgehouden wordt. Eventueel kan door uitharken de dichte graslaag nog een beetje verlucht worden, waardoor de verarming van de bodem effectiever wordt en vooral de oorspronkelijke zaden beter tot ontwikkeling kunnen komen”. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief