BEVER - Opname van “De zeven laatste woorden van Jezus Christus aan het kruis”

BEVER - Opname van “De zeven laatste woorden van Jezus Christus aan het kruis”

Img_2369
Ensor Stijkkwartet en Dimitri Verhulst - Foto KOS
 

De kapel van het voormalige Rosario-klooster is momenteel het decor voor de opname van de CD De zeven laatste woorden van Jezus Christus aan het kruis (Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze). Deze compositie van Joseph Haydn in een uitvoering door het Ensor Strijkkwartet gebeurt met begeleidende teksten van en door Dimitri Verhulst.  

Het Ensor strijkkwartet met Eric Robbrecht en Femke Sonnen met viool, Frans Vos met altviool en Steven Caeyens met cello stelt samen met Dimitri Verhulst dit bijzondere project voor in het kader van het Haydn-jaar.  Dimitri Verhulst schreef zeven verhalen over lijden en dood met Bijbelse woorden als leidraad. Uitgekiend en eigenwijs woordgebruik tezamen met een directe en doelgerichte gedachtegang maken van Verhulst de eigenzinnige  verteller over pakkende situaties zó uit het leven gegrepen.
 
Schrijver en dichter Dimitri Verhulst (° Aalst 1972) publiceert verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften. Met zijn roman De helaasheid der dingen uit 2006 won hij ondermeer de publieksprijs van de Gouden Uil.  De autobiografische Helaasheid schetst het doen en laten van de Vlaamse familie Strobbe uit een Aalstse voorstadsgemeente. Het werd dan ook een oervlaamse film. De verfilming in 2009 door de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen werd zowel in Vlaamse als Nederlandse media enthousiast onthaald en kreeg in Cannes de Prix Art et Essai. De film is een productie van Dirk Impens, met soundtrack van Jef Neve.

Verhulst woont en werkt in Huccorgne in de buurt van de Waalse stad Huy.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief