Wandelnetwerk van 300 km in het Pajottenland

Wandelnetwerk van 300 km in het Pajottenland

Rlzzz
 

Voorsmaakje in Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw op zondag 4 juli 2010 vanuit de Mansveldhoeve in Elingen.

Het Wandelnetwerk Pajottenland opent officieel pas in september, maar je kan al eens voorproeven tijdens onze wandeldag ‘Weg van de Liefde…
 
Vanaf september kan men het paradijselijke Pajottenland bewandelen langs een nieuwe wandelnetwerk met knooppunten in Gooik, Lennik, Pepingen en stukjes van Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw. Voorproeven kan men tijdens de wandeldag ‘Weg van de Liefde… 1 miljoen vlinders’ op zondag 4 juli tussen 14u en 17u vanuit Kunstencentrum Mansveld, Oudenaaksestraat 4, 1671 Elingen-Pepingen. De activiteit is gratis.
 
Men verkent een stukje van het nieuwe wandelnetwerk in Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw met één miljoen vlinders in de buik. Fladder langs trage wegen en vlinderbermen en laat je meedrijven langs de vlinder- en liefdespoëzie en kunstwerken van Artselingen en Mansveld, www.mansveld.be . Tussen 14u en 17u zijn er vrije wandelingen en om 15u is er een gegidste vlindertocht.
 
De nieuwe wandelkaart is er pas vanaf september maar wie op 4 juli komt wandelen, krijgt alvast een gratis wandelkaart met de knooppunten in Lennik cadeau, samen met het ‘Lekker Weg’ bonnenboekje: 50 promotiebonnen bij handelaars langs trage wegen in het Pajottenland ter waarde van 250 euro.
 
300 kilometer
Het nieuwe wandelnetwerk zal in totaal maar liefst 300 kilometer trage wegen – waarvan 42% onverhard – en 270 knooppunten tellen. Bij de nieuwe wandelkaart zal een aparte folder zitten met pittige tips en info over het landschap, de natuur en het rijke erfgoed van het Pajottenland. Kaarten zijn te koop vanaf september via www.toerismevlaamsbrabant.be .
 
Speciaal voor het wandelnetwerk werden dit voorjaar twaalf voetwegen in Gooik, Roosdaal en Pepingen opnieuw geopend en ingericht (samen goed voor 7 extra kilometer). In Lennik werden voordien al heel wat wegjes heropend want daar bestaat het knooppuntennetwerk al sinds 2006. Alle voetwegen werden heropend in samenspraak met de aangelanden en betrokken partijen.
 
VRIJWILLIGERS
Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën is nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die minstens een paar keer per jaar één of meerdere trage wegen willen afstappen. Hangen alle wegwijzers van het netwerk nog juist? Is een zwerfvuilactie nodig? Blijft het wegje het hele jaar door vlot begaanbaar? Alle opmerkingen moeten ze doorgeven zodat de verantwoordelijke diensten snel op de bal kunnen spelen!
Kandidaten kunnen zich in verbinding stellen met inge.dooremont@rlzzz.be  of langskomen op 4 juli.
 
Wandelnetwerk Pajottenland is het nieuwste en op termijn grootste wandelnetwerk van Vlaanderen. Het netwerk is een initiatief van Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën en Toerisme Vlaams-Brabant en Vlaanderen, met financiële steun van Pajottenland+. De samenwerking met gemeenten en lokale wandelraden zorgt voor een heel fijnmazig netwerk in Lennik, Pepingen, Gooik en stukjes van Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw. De komende jaren zullen ook Bever, Galmaarden en Herne toegevoegd worden.
 
Meer info over het wandelnetwerk en de wandeldagen: www.rlzzz.be , 02 452 60 45. Later laten we je graag ook al eens voorproeven van de knooppunten in Gooik en Roosdaal, nl. op zondag 8 augustus tussen 14u en 17u vanuit Herberg Den Haas.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief