Op interactieve ontdekkingstocht doorheen HERNE, BEVER en GALMAARDEN

C21

Op interactieve ontdekkingstocht doorheen HERNE, BEVER en GALMAARDEN

Mp3-project_themalus_bhg__10_
Burgemeesters Kris Poelaert, Pierre Deneyer, Luc Deneyer. - Schepenen voor cultuur Marie-Louis Devriese, Marleen Flamant, Paul Cardoen. - Algemeen directeur Arch’educ: Werner Godfroid. - Educatief medewerkers Arch’educ jan De Cock en Tim Guily. - Vrijetijdscoördinator regio Pajottenland en Zennevallei van de provincie Vlaams-Brabant Fred Gillebert. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Trac__themalus_hoeven_kapellen
Themalus "Langs Grote hoeven en kleine kapellen" - Repro deschuyffeleer
 
Mp3-project_themalus_bhg__11_
Medewerkers van Arch'educ en de provincie Vlaams-Brabant - Deschuyffeleer
 
Mp3-project_themalus_bhg__8_
 
Voortaan kan fietsend Vlaanderen in Bever, Herne en Galmaarden op interactieve ontdekkingstocht. Met een ter beschikking gestelde IPod krijgt de fietser op verschillende locaties op de nieuwe themafietslus ‘Langs Vierkantshoeven en Kapellen’ tekst, beeld en uitleg met historische, toeristische, culturele of folkloristische inslag. Op die manier geniet de themalus van meer ziel en garandeert zij een unieke interactieve erfgoedbelevenis. In de Bib van Herne werd het project zopas door de verschillende partners de volkshogeschool Arch’educ, de gemeenten Bever, Herne en Galmaarden en hun cultuurraden en de provincie Vlaams-Brabant voorgesteld. 
 
Samen met de drie gemeentelijke adviesraden en de provincie Vlaams-Brabant besliste Arch’educ de themalus dankzij een proefproject op te waarderen en haar zodoende op een doordachte manier mee te ondersteunen. Arch’educ is één van de 13 volkshogescholen in Vlaanderen die zorgt voor een gevarieerd en aantrekkelijk vormingsaanbod in de regio Halle-Vilvoorde
 
“Vierkantshoeven en kapellen zijn alvast gemene noemers die het landschap en het erfgoed van Bever, Herne en Galmaarden meer dan kenmerken. Met een verwijzing naar de toekomst is het dan ook een morele verplichting om er voor te zorgen dat ook erfgoed gestoeld op devote gebruiken en op het typische landbouwleven in en rond grote vierkantshoeven in het daglicht worden en blijven gesteld”, aldus Werner Godfroid, algemeen directeur Arch’educ.
 
De IPod kan voorlopig ontleend worden in  het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat en in de Bib van Herne, in het café De Zoete Inval aan de kerk van Herfelingen, in het B&B Rosario aan de kerk van Bever en in de Bib van Galmaarden. Op latere datum komen er allicht nog ontleenpunten bij. Bij de ontvangst wordt enkel een waarborg van 20 euro gevraagd.
De bindteksten zijn ingesproken door Thomas Van den Hoof van Radio2. De geluidsopnamen bevatten verder ook materiaal van lokale vertellers en sprekers uit de drie gemeenten.
 
De fietsthemalus is een complement aan het reeds bestaande fietsknooppuntennetwerk dat zich doorheen heel Vlaanderen slingert. Dit knooppuntennetwerk is een aaneenrijging van genummerde routes waarbij de fietser geloodst wordt van knooppunt naar knooppunt. Langs Vierkantshoeven en Kapellen omvat 35 km rijgenot en brengt de fietser ondermeer langs de fietsknooppunten 1, 4, 3, 78, 6, 65, 98, 8, 9, 31, 36,37 om dan terug aan te sluiten op nr 1.
 
Bijkomend creëert Arch'educ overigens ook de website www.archeduc.be/themafietslus. Hier kan bijkomende informatie worden ingewonnen en de MP3-opnames worden gedownload.
 
Met een dankwoord aan alle medewerkers en meer in het bijzonder aan het adres van de talrijke vrijwilligers en een heildronk op het welslagen van het project werd de voorstelling afgerond.
 
Burgemeesters Kris Poelaert, Pierre Deneyer, Luc Deneyer.
Schepenen voor cultuur Marie-Louis Devriese, Marleen Flamant, Paul Cardoen.
Algemeen directeur Arch’educ: Werner Godfroid.
Educatief medewerkers Arch’educ jan De Cock en Tim Guily.
Vrijetijdscoördinator regio Pajottenland en Zennevallei van de provincie Vlaams-Brabant Fred Gillebert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief