BEVER - De ronde van Bever was goed voor 76 deelnemers

C21

BEVER - De ronde van Bever was goed voor 76 deelnemers

Den_bidon_gentlemen__10_
1- Bart Dewaele uit Avelgem, 2- Bart Thys uit Aarschot, 3- Ruben Verhaeghe uit Assebroek. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Den_bidon_gentlemen
Den_bidon_gentlemen__9_
Sam_1368
Vertrek Ronde van Bever 2010 - 76 deelnemers
 
Sam_1443
De organiserende wielervereniging Den Bidon
 
Sam_1441
Podium met nr 1: Bart Dewaele Avelgem
 

Omdat Akrenbos nog het toneel is van belangrijke wegeniswerken diende het kermisgebeuren enigermate te worden bijgeschaafd. Zo ook moest de wielervereniging Den Bidon het parcours van hun jaarlijkse Ronde van Bever enigszins aanpassen. De vierde editie van deze ronde was goed voor 76 inschrijvingen waaronder 13 plaatselijke vedetten van Klimax-signatuur.

Met de taverne ’t Platteland als vertrekpunt kregen de gentlemen-renners 10 ronden van 7,6 km. voorgeschoteld. Een mooi parcours met hier en daar zoals het in de streek betaamt een flinke kuitenbijter, wat bovendien meer dan eens duchtig kon tegenzitten gezien nu en dan de regen roet in het eten kwam gooien. Een behoorlijk aantal renners zag zich uit koers genomen wegens een te grote achterstand. Dit samen met een resem valpartijen had dan ook een flinke uitdunning van het deelnemersveld als gevolg. Slechts 38 renners wisten de koers uit te rijden.  
 
Niettegenstaande de laatste ronde werd ingegaan met een gesloten peloton toch werd de koers in laatste instantie nog volledig uiteengetrokken.  Aan de meet wist Bart Dewaele uit Avelgem zich licht afgescheiden als eerste aan te melden. Op een paar tientallen meter werd hij gevolgd door Bart Thys uit Aarschot en Verhaeghe Ruben uit Assebroek.
 
Bart Dewaele is 26 en niet aan zijn proefstuk toe. Alhoewel hij een voorkeur heeft voor het veldrijden belet het hem niet om ook geregeld het podium te halen in koersen op de weg. Zo was hij ook in mei de nr 1 in de Gentlemen - Open Omloop in  Wanzele-Lede.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief