BEVER - Georges Pouillart op pensioen

C21

BEVER - Georges Pouillart op pensioen

Pouillart_van_vooren_-_nieuwe_tractor__9_
Pouillart en zijn "werkmaten" - Foto's © Deschuyffeleer
 
Pouillart_van_vooren_-_nieuwe_tractor__12_
Georges Pouillart, schepen Dirk Willem en Filip Van Vooren - © Deschuyffeleer
 
Pouillart_van_vooren_-_nieuwe_tractor__4_
Georges Pouillart en zijn vertrouwde klepelmaaier - © Deschuyffeleer
 

Gemeentewerkman Georges Pouillart gaat op 1 augustus op 60-jarige leeftijd op pensioen nadat hij bijna elf jaar in de buitendienst instond voor het onderhoud van de wegen en straten in de gemeente. In die taak wordt hij thans vervangen door Filip van Vooren.

“In mijn 45 jaar werkloopbaan was ik ondermeer 10 jaar camioneur bij Possoz in Lettelingen. Ook was ik verschillende jaren tewerk gesteld in de ijzergieterij in Herne. Op 1 december 1999 werd ik dan aangenomen als gemeentewerkman in Bever. Op dat ogenblik was de huidige burgemeester Luc Deneyer schepen van Openbare Werken en dan ook mijn baas”, aldus Georges.

De eerste twee jaar maakte Georges deel uit van de ploeg die instond voor het onderhoud van de straten en de wegen. Bij gelegenheid vervulde hij ook de taak van gemeentelijke rattenvanger. “Vanaf 2001 werden de tractor en de klepelmaaier mijn onafscheidelijke werkmakkers in de zomer. In de winter werd de klepelmaaier vervangen door de zoutstrooier”, vertelt hij.
 
Eens op pensioen voorziet vrijgezel Georges een ietwat rustiger leven. “Pensioen betekent niet dat ik de ganse dag ga nietsdoen. Hoe dichter 1 augustus komt, hoe meer aanbiedingen ik krijg om hier en daar een klusje op te knappen om mij bezig te houden. Om zodus in het zogezegde zwart gat te vallen heb ik voorlopig althans nog altijd geen tijd”, besluit de optimistische en goedschalkse gepensioneerde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief