BEVER - Op wandel met Musica Sacra

C21

BEVER - Op wandel met Musica Sacra

Musica_sacra_aug_2010_theo_peeters_
Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix van Laïs. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage__musica_sacra_2010_-__deschuyffeleer
Een gesmaakt concert ten huize van Theo Peeters en Cecile Lebrun in Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Musica_sacra_aug_2010_theo_peeters__2_
 
Musica_sacra_aug_2010_theo_peeters__15_
 
Musica_sacra_aug_2010_theo_peeters__16_
Philipskouter Sint-Pieters-Kapelle © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend vierde de sacrale muziek hoogtij in Bever. Zo stonden in Rosario verschillende verrassende muzikale uitvoeringen geprogrammeerd van componisten door de eeuwen heen met vooraanstaande uitvoerders zoals Aquarius, Bart de Cock, Laïs (en vrienden), Psallentes, Sarband, Simon Lenski, Stefan Timmermans en Tristan Driessens.

Zondag was het programma grotendeels afgestemd op een wandeltocht met muzikale stops. Zo namen Urbain Deblander voor Herne en Werner Godfroid voor Bever de 70 gasten op sleeptouw doorheen de uiterste westhoek van Vlaams-Brabant. Beide gidsen zijn overigens terdege onderlegd in de troeven die hun gemeenten te bieden hebben. In Herne werden de St-Pieters- en Pauluskerk, de Boesmolen, het stationsgebouw, de kapel van 7 weeën, de St-Pieterskerk en de kunsttuin van Théo Peeters aangedaan. Aan de roepsteen en het standbeeld van de Champetter in Sint-Pieters-Kapelle werd het gezelschap verwelkomd door burgemeester Kris Poelaert.

Na de middag ging de route verder langs een flink aantal typische Beverse kapelletjes. Een speciale attentie ging hierbij naar de St-Bernarduskapel en ook naar de geklasseerde vierkantshoeve Hof ter Weverbergh.
 
Gans het traject was doorspekt met muzikale stops. Zo ook ten huize van het kunstenaarsgezin Peeters-Lebrun aan de Philipskouter. De wandelaars konden er niet alleen genieten van een aardige verzameling kunst in een meer dan idyllisch kader maar ook van een buitengewoon optreden van Laïs en vrienden.
 
Voor de afsluiter van het weekend was Rosario terug aan de beurt. Acquarius bracht er het Boetecanon Pokajanen van Arvo Pärt, een religieus ritueel dat door iedere luisteraar op zijn eigen manier kan ingevuld en beleefd worden.
 
Dat de weermaker telkens ook een grote rol speelt in het succesrijk verloop van  een buitenactiviteit is eens te meer bewezen. Ook de deelnemers en de organisatoren van het Musica Sacra-festival kunnen hiervan getuigen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief