BEVER - Dubbeltentoonstelling open tijdens dorpsfeesten

C21

BEVER - Dubbeltentoonstelling open tijdens dorpsfeesten

Opening_dubbeltentoonstelling_dorpsfeesten__13_
Sarah Luyten (CAG), Alwin Loeckx (RLZZZ), Phil Castelain (MAR), Marie-Jeanne Deschuyteneer (Cultuurraad) en burgemeester Luc Deneyer - de co-organiserende geledingen. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Opening_dubbeltentoonstelling_dorpsfeesten__1_
Opening_dubbeltentoonstelling_dorpsfeesten__5_
Opening_dubbeltentoonstelling_dorpsfeesten__2_
 
Opening_dubbeltentoonstelling_dorpsfeesten__16_
Marie-Jeanne Deschuyteneer, Marc Van Eylen, Dany De Preter, Hugo Claus, Raymond Soudan en Jean-Pierre Meylenyser - Fotografen van "Zicht op Bever" - © Deschuyffeleer
 
Opening_dubbeltentoonstelling_dorpsfeesten__19_
 

Met de dubbeltentoonstelling “Groetjes uit het Pajottenland” en "Het Beverse landschap van vroeger en nu” worden de dorpsfeesten op gang getrokken. Het luik “Het  Bevers landschap van vroeger en nu” is het product van een samenwerking tussen de gemeentelijke cultuur- en milieuraad en een vijftal Beverse amateur fotografen van Galmafoto. Het Leaderproject “Groetjes uit het Pajottenland” is dan weer eerder de uitkomst van een samengaan van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën met het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG). Op de vooravond van de opening mochten vertegenwoordigers van alle co-organiserende geledingen dan ook het glas heffen op het meer dan voortreffelijk resultaat.

Beide exposities beogen het verhaal achter het natuurlijk en cultuurhistorisch erfgoed, dat overigens getuigt van een rijk verleden, aan te reiken niet alleen aan de lokale bevolking maar ook aan recreanten en  toeristen. Bovendien wil het CAG de lokale identiteit helpen bewaren,  de informatie erover toegankelijk maken, leren begrijpen en interpreteren en tevens de historische ontwikkeling van het Pajottenland onderbouwen.
 
Afbeeldingen van de gemeente zoals ze vroeger was en daarnaast vanuit dezelfde gezichtshoek de huidige toestand op de gevoelige plaat vastleggen was de taak van een handvol gedreven lokale fotoamateurs. Onder de leiding van Raymond Soudan werd dan ook een puik resultaat neergezet.
 
Dat ook  in  de Pajotse landelijke gebieden de  niet-agrarische functies steeds talrijker zijn maar dat Bever er toch in slaagt zijn landschappelijke identiteit te behouden, daar kan de MAR-voorzitter  Phil Castelain best wel mee leven. De insteek van de MAR stoelt volgens de voorzitter trouwens op zien, nadenken, handelen en genieten
 
Het CAG maakt dankbaar gebruik van het Bevers initiatief om gelijktijdig een rondreizende tentoonstelling in het Pajottenland op te starten. Burgemeester Luc Deneyer was dan ook bijzonder fier om als eerste gast de mobiele tentoonstelling “Groetjes uit Pajottenland” te mogen herbergen.  Op latere datum reist de expositie nog door de andere Leadergemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal.
 
De dubbeltentoonstelling is doorlopend toegankelijk tot en met maandag 23 augustus van 10 tot 20u. Hierbij verstrekt de milieuraad duiding over landschapsbeheer en zet Galmafoto zijn beste beentje voor met een waaier aan prachtige beelden uit zijn collectie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief