BEVER - Dorpsfeesten goed op dreef

C21

BEVER - Dorpsfeesten goed op dreef

Vertrek_koersgentlemen_bever_-_deschuyffeleer
Den Bidon gaf het startschot voor hun 2de Bevers Criterium. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Veerle_hanssens
Veerle Hanssens, de enige vrouwelijke deelnemer en lid van de plaatselijke fietsclub Klimax - © Deschuyffeleer
 
Soccer_bever_-_deschuyffeleer
Beach soccer of strandvoetbal een organisatie van FC Excelsior © Deschuyffeleer
 
Soccer_organistoren_bever_-_deschuyffeleer
Kevin Buyl, Sven Letouche, Thobaut Doclot, Michaël Piecq en Rik Satijn © Deschuyffeleer
 
Dsc08431
Creatief Bever aan de slag met potlood en papier - © Deschuyffeleer
 
Dsc03060
Clown Pleks trakteerde op een spetterende show - © Deschuyffeleer
 

Een ruim aanbod aan activiteiten en een prima weer, meer had Bever niet nodig om zaterdag de Dorpsfeesten succesrijk in te zetten.

Beach soccer of strandvoetbal in een organisatie van FC Excelsior Bever mocht dan ook met zijn recreatieve competitie de spits afbijten. Voor deze eerste editie mocht Kevin Buyl samen met zijn Excelsior-team 5 ploegen verwelkomen. Drie met hoofdzakelijk spelers uit de gemeente  kregen de versterking van een ploeg uit  Bassily en één uit het naburige  Moerbeke. Zowel organisator Kevin als de secretaris van Excelsior-jeugdwerking Rik Sapijn waren tevreden met het verloop. Ook zagen ze meteen een tweede editie toekomend jaar nu reeds heel goed zitten.
 
Al even gedreven en sportief maakten wat verder op de mannen van wielerclub Den Bidon zich op voor het startschot van hun gentlemenkoers uitsluitend voor renners zonder vergunning van minstens 18 jaar. Het 2de Bevers criterium kreeg 39 fietsfanaten aan de startlijn. Dat deelnemen belangrijker is dan winnen werd niet meteen door alle renners in het vaandel gedragen. Voor een tiental was het een heuse wedstrijd. Na 15 ronden van nagenoeg 3 km was het Sven Cheerolfs (Ronse) die in de spurt het pleit won voor Gert De Pelseneer (Viane) en thuisrijder Geert Vandaele. De opmaak van de uitslag voor de tweede en de derde plaats was echt millimeterwerk. De filmbeelden moesten uiteindelijk uitsluitsel brengen. De prijs van de strijdlust ging naar Christian Somers (Geraardsbergen). Hij werd bedacht met de groene bidon. Gert De Pelseneer  kreeg de bolletjesbidon. De roze bidon, de prijs voor het meest elegant voorkomen, viel te beurt aan Veerle Hanssens, de enige vrouwelijke deelnemer en lid van de plaatselijke fietsclub Klimax.
 
Ook Creatief Bever mocht aan hun stand menig jong schilder- en tekentalent ontvangen. Jongens en meisjes konden hun antwoord op de vraag “waarom zie ik mijn Bever graag” vorm en kleur meegeven. Alle meesterwerken werden in mozaïekvorm tentoongesteld. “Kinderen kunnen soms heel kunstzinnig en smaakvol uit de hoek komen”, zegt Werner Godfroid, voorzitter van de Cultuurraad. “Aan onze tekentafel zien wij soms kinderen die enkel gewapend met kleurpotloden en papier en zonder woorden weten te uiten wie of wat zij in hun prille leven het belangrijkste vinden.”
 
Voor de allerkleinsten was het clown Pleks die trakteerde op een spetterende show. Op zijn enthousiaste manier nam hij de kinderen mee naar de wereld van goochelen, spel en muziek.
 
Laat op de avond was er het optreden van The Crowd, Deze groep wordt wel eens de beste covergroep van het moment genoemd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief