Weergoden zijn dorpsfeesten in BEVER gunstig gezind

C21

Weergoden zijn dorpsfeesten in BEVER gunstig gezind

Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__29_
De Makrallen maken zich op voor het gooien van de Gouden Kiekenpoot. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__16_
Het podium van de petanquewedstrijd - © Deschuyffeleer
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__15_
De winnaars van de petanqu-triplette met Pascal Van Belle - © Deschuyffeleer
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__24_
De gelegenheidsfanfare - © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__68_
MTB-Klimax in de steengroeven van Lessen - © Deschuyffeleer
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__63_
Met zijn 7 jaar was William Junior zeker de jongste deelnemer aan de tocht - © Deschuyffeleer
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__51_
Cathy Van Overstraeten vond de Gouden Kiekenppot. Zij ontving naast een schilderij van Thierry Van Vreckem de felicitaties van het organiserend comité.
 
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__33_
De vlag is terug ... © Deschuyffeleer
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__39_
De Kiekenpotenworp - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar waren de weergoden de Dorpsfeesten op het nippertje af toch nog gunstig gezind. De waaier aan druk bezochte creatieve, sportieve, ontspannende en culinaire activiteiten doopte de dorpskom dan ook het ganse weekend om in een gezellige sfeer. Voor de organisatie tekende het Comité Dorpsfeesten, een stevige organisatie met maar liefst 15 verschillende plaatselijke verenigingen en raden.

Het wielercriterium voor gentlemen van wielerclub Den Bidon met nagenoeg 40 renners was meteen een voltreffer. Ook het beach-soccertornooi van FC Excelsior kon op een ruime belangstelling rekenen..
 
De doortocht van de steengroeven van Lessen bleek de grote trekpleister voor de nagenoeg 265 deelnemers aan de mountainbiketocht. “Om de bikers te verplichten tot helemaal in de put neer te dalen hebben wij de bevoorrading ook dit jaar op het diepste punt gelegd”, genieten de mannen van de organiserende fietsclub Klimax nog na. “Het zicht alleen al zowel van boven als van beneden verantwoordt de moeite” aldus vader en zoon Lecerf uit Herne. Met zijn 7 jaar was William Junior zeker de jongste deelnemer aan de tocht.
 
Het optreden van dansgroep Camargo bracht heel wat animo en schwung op het feestplein. Ondanks de vakantie voor nog tal van danseresjes wisten coach Marie-Elise Vanderkelen en haar team monitoren toch nog een mooie vertoning ten beste te geven. Ook het beachvolley van VBC Bever blikt terug op een geslaagde organisatie. Annemie en Ines waren dan ook meer dan gelukkig met de aanleg van het zandtapijt midden op de Plaats.
 
Ook de petanqueclub Bever onder de leiding van Pascal Van Belle kreeg 18 ploegen op bezoek. De overwinning ging naar Eli Paindavain, Guy Debock en Jean-Luc Meganck. Zij werden gevolg door de mannen van het Burghtcomité Alain Vansnick, Alain Bovens en Jean-Pierre Meylenyser. Brons ging naar de damestrio Georgette Meganck, Conny Vannieuwenhove en Josette Cools.
 
Het culinaire op de Dorpsfeesten geniet nog steeds van een uitstekende reputatie. Tussenin wist ook de gelegenheidsfanfare de aanwezigen te animeren. Saxofonist Lucien Dooms, de enige Bevernaar uit het gezelschap, kreeg hiervoor de versterking van collega’s uit ondermeer De Hoop van Vollezele, Vlaams en Vrij uit Tlollembeek, Crescendo uit Dilbeek, Hand in Hand uit Groot-Bijgaarden, Willen is Kunnen uit Lembeek, St-Pieter uit St-Anna-Pede en de Koninklijke Fanfare St-Niklaas uit Drogenbos.
 
De feesten werden afgesloten met de Gouden Kiekenpotenwerp. Hiervoor tekenen de Makrallen. Zo zorgden de plaatselijke heksen voor 150 genummerde kiekenpoten die over de menigte werd uitgegooid. Iedere poot gaf recht op een consumptie of een tombolaprijs. Cathy Van Overstraeten uit de Pontembeek werd de gelukkige grabbelaar van poot nr1 en daarmee ook de winnaar van de hoofdprijs. Dit jaar werd dit echter niet de traditionele waardebon van 100 euro maar wel een waardevol schilderij van Thierry Rijp voor de Pijp. Ook kreeg zij de felicitaties van gans het organiserend comité.
 
Dat Rijp voor de Pijp niet verveelt zit om een grap is intussen voor iedereen een weet. Ook het gemeentebestuur wordt van fratsen niet gespaard. Zo wisten zij tijdens het weekend de Italiaanse vlag, een cadeau van Arba, te ontvreemden uit het gemeentehuis. Gans het weekend sierde de wit-groene kleuren hun pijpmuseum-caravan. Bij het afsluiten van de feesten werd de vlag dan ook, in het bijzijn van sindaco (burgemeester)  Elvezio Toffolo van zustergemeente Arba  plechtig terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief