BEVER - Verwelkoming nieuwe inwoners

C21

BEVER - Verwelkoming nieuwe inwoners

Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__14_
Verwelkoming van de nieuwe inwoners. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__20_
De nieuwkomers worden getrakteerd op de dorpqfeesten - © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_op_zondag__bever_-_deschuyffeleer__21_
 

Onder het motto “Bever, kruispunt van culturen” verwelkomt het gemeentebestuur ieder jaar tijdens de Dorpsfeesten zijn nieuwe inwoners. Het afgelopen jaar lieten 118 nieuwkomers zich inschrijven. Een vijftigtal ging in op de uitnodiging.  

Tijdens de ontvangst in de polyvalente zaal Ak’cent kregen de nieuwelingen informatie over de verschillende gemeentelijke diensten en raden. Ook de troeven die Bever zijn inwoners te bieden heeft werden uitgebreid uit de doeken gedaan. De meeste aandacht werd hierbij vooral gelegd op de historische kenmerken en de hedendaagse tendensen. De dubbeltentoonstelling in de gebouwen van de basisschool, hoofdzakelijk een belichting van het Bever van vroeger en nu, werd door de nieuwkomers dan ook met meer dan gewone belangstelling bezocht.
 
In de voorstelling over het reilen en zeilen in de gemeente kwamen ondermeer de technische dienst, de politie, de openbare werken, de jeugd, het milieu, het OCMW, de scholengemeenschap en de naschoolse opvang, het afvalbeleid, de sportaccommodatie, de kerkgemeenschappen en het rijk lokaal verenigingsleven aan bod.
 
Na nogmaals gewezen te hebben op het groene, het rustige, de landelijkheid en het natuurschoon van de gemeente werden de genodigden getrakteerd op een receptie die in het kader van de Dorpsfeesten ditmaal doorging op het petanqueplein. Ook kregen de nieuwkomers als aanzet voor hun integratie in de lokale gemeenschap een middagmaal aangeboden in de feesttent.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief