BEVER - Bever geeft meer dan ooit bloed

C21

BEVER - Bever geeft meer dan ooit bloed

Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__30_
De bestuursleden Bloedgevers Bever: Ilse Vanhoutteghem, Isabelle Druez, Sonja De Nijs, Myriam Vanholder, Monique Vandergergel, Alain Timmermans, Christian Krikilion, Guido Collijns, Jean-Luc Delbaer, Raymond Leroy met Philippe Allert als voorzitter. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__11_
Philippe en Jens Allert transfusieverantwoordelijke Nele De Vos en hoofdverpleegkundige Jan Geldhof. © Deschuyffeleer
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__2_
Bever viert 20 jaar bloedgevers. Op deze foto wwee van de vierhonderdentwee vrijwillige donoren © Deschuyffeleer
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__5_
 
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__13_
Ook onze sympathieke Willy Sommers was van de partij.
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__9_
Straat- en verteltheater Kartje Kilo: een meer dan knotsgek duo
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__12_
Als 400ste donor mocht de organisatie de 18-jarige Nele De Nollin ontvangen
 
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__8_
Bloedgeven_bever_20_jaar__24_aug_2010_-_deschuyffeleer__1_
 

Als het gaat om bloed te geven is Bever onklopbaar. Dat staat buiten kijf. Op de bloedinzameling van dinsdagavond kwamen uiteindelijk maar liefst  402  bloedgevers opdagen. De inzameling stond in het teken van het 20-jarig bestaan van de Vriendenkring Bloedgevers Bever en werd dan ook voorzien van een feestelijke verpakking.  Voor de gelegenheid stelden Voorzitter Philippe Allert en zijn team alles in het werk om de kaap van de 358 donoren te halen. Dit was het uitzonderlijk hoog aantal bloedgiften dat in 2000 voor het 10-jarig bestaan werd geregistreerd..  

Ook voor de ploeg van het bloedtransfusiecentrum Vlaams-Brabant/Limburg blijft Bever een referentie. Niettegenstaande de afstand met thuisbasis Leuven is het voor het team telkens een plezier om in Bever bloed te komen inzamelen. Bever is speciaal, Bever is vindingrijk, Bever is aangenaam, Bever is gedreven, Bever is uitzonderlijk.... zijn slechts enkele sprokkels die door de medewerkers moeiteloos te grabbel worden gegooid.
“Er zijn veel Vlaamse steden van een redelijke omvang die verre van het gemiddeld aantal bloedgiften van Bever halen”, zegt Nele De Vos, verantwoordelijke van het transfusiecentrum.
 
Bever is inderdaad vindingrijk. Zo werd de jubileum bloedinzameling letterlijk met veel toeters en bellen aangekondigd. Reeds vorige week werden in de gemeente niet minder dan 800 rode ballonnen opgehangen en trok een promotiekaravaan van oldtimertractoren kriskras doorheen de verschillende gehuchten. Ook op de pas afgelopen Dorpsfeesten werd dankzij een stand en een ballonnenwedstrijd de grootse bloedinzameling in het daglicht gesteld.
 
De Vriendenkring spaarde dan ook noch kracht noch geld om de donoren het zo aangenaam mogelijk te maken. Voor voorzitter Philippe Allert en zijn team blijft de gulden regel “voor wat hoort wat”. Zo kwamen ondermeer Willy Sommers, Kartje Kilo, Duo Retro en een ballonnenclown hun opwachting maken en trakteerden zij de bloedgevers op een leuk allegaartje van muziek en amusement. Ook een gamma versnaperingen en drank stond volledig gratis ter beschikking.
 
Voor de gelegenheid vond de bloedinzameling plaats in de tent van de Dorpsfeesten. Zowel het bloedtransfusiecentrum Vlaams-Brabant/Limburg als de Vriendenkring Bloedgevers Bever schakelden extra personeel in. Als 400ste donor mocht de organisatie de 18-jarige Nele De Nollin ontvangen. Vanaf nu maakt zij ook deel uit van de 300000 bloedgevers die België rijk is.

De bestuursleden Bloedgevers Bever: Ilse Vanhoutteghem, Isabelle Druez, Sonja De Nijs, Myriam Vanholder, Monique Vandergergel, Alain Timmermans, Christian Krikilion, Guido Collijns, Jean-Luc Delbaer, Raymond Leroy met Philippe Allert als voorzitter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief