BEVER / HERNE – Start nieuw schooljaar

C21

BEVER / HERNE – Start nieuw schooljaar

Eerste_schooldag_sep__2010__19_
Groepsfoto afdeling Kokejane - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_sep__2010__21_
Het 5de leerjaar met hun nieuwe juf: Laura Cappelaere uit Brakel © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_sep__2010__22_
Het 6de leerjaar met hun nieuwe juf Maaike Van Isterdaal uit Ninove - © Deschuyffeleer
 

Alle basisscholen in Bever en Herne zijn vol vertrouwen en met goede moed het nieuwe schooljaar ingegaan. Voor directies, leerkrachten, leerlingen en ouders of grootouders was het wel terug even wennen. Overal zetten de directies met hun leerkrachten hun beste beentje voor om de schoolkinderen aangenaam, vlot en attractief op te vangen. Tijd dus voor een eerste rondgang.

Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs Markevallei - Directie Christel Van Acker
 
De Markevallei mocht in haar vestigingen in de Waardestraat in Kokejane en in de Grotestraat in het centrum van Herne te samen 326 leerlingen begroeten. Door de nieuwe verdeling van het lestijdenpakket telt de school wel één klas minder. Een team van 24 leerkrachten staat er in voor de begeleiding van de kinderen. Onder hen ook nieuwkomers de 20-jarige Maaike Van Isterdael uit Ninove voor het 6de leerjaar en de 22-jaqrige Laura Cappelaere uit Brakel voor het 5de studiejaar. Ook zorg GOK-coördinator Erik De Laat is nieuw.
 
“Dit schooljaar nog komen er in Kokejane een nieuw dak in het kleuterblok en een luifel over de speelplaats”, blikt directrice Christel Van Acker hoopvol de toekomst in. “Ook het gemeentebestuur liet zich niet onbetuigd. Voor het waarborgen van de veiligheid van de kinderen en hun begeleiders bij het binnengaan en het verlaten van de school werden er paaltjes ingeplant om wildparkeren tegen te gaan. Ook werden bij de uitgang veiligheidsbeugels neergezet om de kinderen te behoeden ondoordacht de straat over te steken”.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief