BEVER / HERNE – Start nieuw schooljaar

C21

BEVER / HERNE – Start nieuw schooljaar

Eerste_schooldag_sep__2010__25_
Een klein maar fijn instapklasje met juf Marijke en Maylo, Amy, Maxime, Mateo, Hugo en Briek - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_sep__2010__30_
55 leerkingen van het 1ste leerjaar met hun juffen Caroline, Tineke en Anja - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_sep__2010__31_
De directie van de GBS Ak'cent Guy Deneyer en Dorien Cochez - © Deschuyffeleer
 

Alle basisscholen in Bever en Herne zijn vol vertrouwen en met goede moed het nieuwe schooljaar ingegaan. Voor directies, leerkrachten, leerlingen en ouders of grootouders was het wel terug even wennen. Overal zetten de directies met hun leerkrachten hun beste beentje voor om de schoolkinderen aangenaam, vlot en attractief op te vangen. Tijd dus voor een eerste rondgang.

Gemeentelijke basisschool Ak’cent in Bever en Akrenbos  - Directie: Guy Deneyer/Dorien Cochez
 
Ak’cent in Bever mocht over haar vestigingen in het centrum en op Akrenbos nagenoeg 411 leerlingen verwelkomen. De kinderen zijn er verdeeld over 20 klassen. Een bijzondere aandacht hierbij gaat naar de 55 kinderen van het eerste leerjaar. Om deze kinderen met de nodige aandacht en van dichtbij te kunnen begeleiden zijn zij grotendeels opgedeeld in 3 klassen. “Onze school gaat in het nieuwe schooljaar meer werken rond de sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen. Hierdoor willen wij de sfeer, de veiligheid en het vertrouwen op onze school positief ondersteunen”, aldus directeur Guy Deneyer.
 
Voor de start mochten alle kinderen van het basisonderwijs met hun leerkracht een ballon de lucht inlaten. Alle klassen hadden overigens een verschillende kleur. De kleuters mochten dan weer door middel van stippen op een paddestoel hun klasje opzoeken. De stippen hadden de vorm van bloemen met een foto van hun juf.
 
Ak’cent stelt in totaal 45 leerkrachten te werk. Schooldirecteur Guy Deneyer werkt voortaan nog enkel halftijds. Hij wordt halftijds bijgestaan door Dorien Cochez. De directietaken delen zij op in een pedagogisch en een administratief luik. Benevens het pedagogisch aspect blijft Dorien Cochez ook functioneren als zorgcoördinator van de school.
 
Ak’cent hoopt dit schooljaar alleszins de her op te bouwen kleuterschool in Akrenbos in gebruik te kunnen nemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief